TEB ve Fortis'te ortalık görüşmleri sürüyor

Ana hissedarlar arasında nihai anlaşmaya henüz varılmadığı, görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası A.Ş'nin Fortis Bank A.Ş. ile olası birleşmesine ilişkin sürecin halen devam etmekte olduğu, ana hissedarlar arasında nihai bir anlaşmaya henüz varılmadığı bildirildi.

TEB ve Fortisbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamalarında, Ekonomi Bankası A.Ş'nin Fortis Bank A.Ş. ile olası birleşmesine ilişkin yazılı basında bugün çıkan haberlerle ilgili bilgi verildi.

Açıklamalarda şöyle denildi:

"22 Haziran 2009, 22 Aralık 2009 ve 23 Şubat 2010 tarihli Özel Durum Açıklamalarımızda belirtildiği üzere; Fortis Bank A.Ş. ile Türk Ekonomi Bankası A.Ş. çeşitli kurumsal yapılanma seçeneklerinin değerlendirilmesi için gerekli bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir gizlilik anlaşması akdetmiştir. Söz konusu süreç halen devam etmekte olup,  ana hissedarlar arasında nihai bir anlaşmaya henüz varılmamıştır.

Görüşmeler ana hissedarlar arasında devam etmekte olup başka bir Türk ortak alınacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığı tarafımıza iletilmiştir.

Olası birleşme ile ilgili görüşmeler devam etmekte olup süreçler hakkında tarafımıza iletilmiş belirli bir tarih mevcut değildir.

Olası birleşme sonrası oluşacak ortaklık yapısının henüz netlik kazanmadığı tarafımıza iletilmiştir.

Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliği kapsamında kamuya açıklanması gereken gelişmeler olmasını müteakip, gerekli bildirimler ayrıca yapılacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir