Tek bir faslın açılması yeterli değil

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle, bu hafta 22. Faslın açıldığını belirterek, tek bir faslın açılmasının yeterli olduğu kanaatinde olmadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katılım müzakerelerinin tekrar rayına oturtulması ve sürdürülebilir bir hale gelebilmesi için Türk Parlamentosu'nun ortak hedefler çerçevesinde çalışmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Füle, bu şekilde sıkıntıların aşılabileceği kanaatinde olduğunu ifade etti. 

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi. Bozkır, Füle'yi kapıda karşıladı ve basın mensuplarına poz verdi. 

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Füle'yi Türkiye'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir fasıl açıldığını dile getiren Bozkır, gerçek bir Türk dostu olarak genişlemeye yürekten inanan Füle'yi görmenin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. 
Kendisiyle AB ilişkilerindeki son durumu, hem de önümüzdeki dönemde hangi fasılların açılabilme ihtimali olduğunu, vize konusundaki gelişmeleri ele alacaklarını kaydetti. Kendisinin gayretleri ve Türkiye için sarf ettiği emekler ile bu sürecin önümüzdeki dönemde daha iyi bir konuma geleceğine dikkat çekti. 

AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle ise "Üç noktanın altını çizmek istiyorum. Bir tanesi Türkiye ile daha az değil ama daha fazla angajmana girme ihtiyacı. İkincisi ise pozitif gündem kapsamında her iki tarafında kabul ettiği üzere Türkiye'deki reformların devam etmesi için AB'nin bir referans noktası ve bir platform teşkil etmesi ve bunun içinde en uygun aracında katılım müzakereleri olduğudur. Bu hafta 22. Fasıl açıldı ve tek bir faslın açılmasının yeterli olduğu kanaatinde değiliz. 

Türk Meclisi ve Parlamentosu aslında bu süreçte çok yapıcı ve destekleyici bir rol oynamıştır. Katılım müzakerelerinin tekrar rayına oturtulması ve sürdürülebilir bir hale gelebilmesi için Türk Parlamentosu'nun aslında ortak hedefler çerçevesinde bu hedef yönünde çalışması son derece önemli ve bu şekilde sıkıntıların aşılabileceği kanaatindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)