Tek ilden İŞKUR'a 268 bin 553 başvuru

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Coşkun, 2009'da İstanbul'da kuruma 268 bin 553 kişinin başvurduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, 2009'da İstanbul'da kuruma 268 bin 553 kişinin iş için başvurduğunu ve 20 bin 35 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneğince, dernek genel merkezinde düzenlenen "Etkili İstihdam Destekleri" konferansında konuşan Coşkun, İŞKUR'un, 4904 Sayılı Kanun ile istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere 2003'te kurulduğunu hatırlattı. 

Coşkun, İŞKUR'un başlıca görevlerini, ulusal istihdam politikalarının hazırlanmasına katkı sağlamak, iş gücü piyasası verilerini derlemek, iş gücü arz ve talebi arasında aracılık hizmeti yapmak, kuruma kayıtlı işsizlere meslek edindirmek, girişimcilik eğitimi programları uygulamak, özürlülere mesleki rehabilitasyon hizmetleri vermek, toplum yararına çalışma programları düzenlemek ve istihdamdaki iş gücüne eğitim seminerleri vermek olarak sıraladı.

 İŞKUR'un son bir yıllık istihdama yönelik faaliyetleri hakkında bilgi veren Coşkun, "2009'da İstanbul'da İŞKUR'a 268 bin 553 kişi iş için başvurdu, 20 bin 35 kişi işe yerleştirildi" dedi. 

Coşkun, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22. maddesi uyarınca "Doğrudan Temin Yöntemi" ile işletmelerle işbirliği yapma ve hizmet satın alma yoluyla mesleki eğitim hizmetleri verildiğini belirtti.

Eğitim hizmeti satın alımındaki gider kalemlerini anlatan Coşkun, eğitici ücreti, eğitim yeri giderleri, iş kazası, meslek hastalığı, sigorta primleri ve kursiyerlere yapılan ödemelerin doğrudan temin yöntemiyle sağlandığını kaydetti.

Mesleki eğitim programları için ayrılan bütçeyle ilgili de bilgi veren Coşkun, "2009'da mesleki eğitime 80 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğin 52 milyon TL'si mesleki eğitim hizmetlerinde kullanılmış, 28 milyon TL'si de Toplumsal Yardım Çalışması Projeleri (TYÇP) için ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

Coşkun, 2009 yılı boyunca yapılan mesleki eğitim faaliyetleri sonucu 34 bin 485 kişilik iş gücüne yönelik mesleki eğitim sözleşmesi imzalandığını, 28 bin 56 kişinin eğitiminin tamamlandığını, 5 bin 529 kişinin mesleki eğitime devam ettiğini ve 2010'da mesleki eğitim ve TYÇP için ayrılan kaynak miktarının 62 milyon TL olduğunu söyledi.

Muammer Coşkun, kuruma kayıtlı işsizlerden en az lise ve üstü eğitimi tamamlamış kişilerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak için kurumca belirlenen asgari şartları taşıyan iş yerlerinde staj programları da düzenlediklerini kaydetti.