Tekin'den saldırıya ilişkin önemli açıklamalar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti grup toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "CHP çaresiz bir parti değildir. Elimizde belgeler, bilgiler var. Önümüzdeki günlerde paylaşacağız" dedi.

Saldırının "böyle sıradan münferit sokaktan giderken parlamentoya gideyim, CHP genel başkanına bu eylemi gerçekleştireyim" olayı olmadığını belirten Tekin, incelemelerin detaylandırılması gerektiğini savundu.

"Şahsın kullandığını iddia ettiği güzergâh kameralardan incelendi mi?"

Şahsın Altındağ belediyesi önünde indiğini söyleyen Tekin, "Mobese sistemlerinin tamamında görebilirsiniz. Doğru mudur? Gerçekten oradan inmiş midir? Yalnız mıdır? Çok net bir şekilde görebilirsiniz. İki, SGK kurumu önünde diyor. Yine baktığınız zaman, mobese olmasa bile, kurumun kendisinin kameralarını görebilirsiniz.Daha önemlisi. Örneğin Mithatpaşa Caddesi, Kocatepe camii istikametine doğru, AVM önünde. Yahu bütün AVM’lerin kameralarının olduğunu çok net şekilde biliriz. Acaba bu kameralar incelendi mi? Bu şahsın ifadeleri doğru mu değil mi?" ifadelerini kullandı.

Gürsel, üzerinde durduğu incelemeler yapıldıysa ana muhalefet genel başkanına yada partinin yetkililerine bir bilgi verme imkanı olup olmadığını sorguladı.  

Saldırganın hayatında ilk kez geldiği Meclis'te nerede duracağını çok iyi bildiğine dikkat çeken Gürsel, "En stratejik, en kritik, BDP’nin kapısının önünde bekliyor ve eylemini gerçekleştiriyor. Bizler, milletvekillerimiz, BDP’li milletvekilleri orada olmasa, CHP’liler bu şahsın BDP’li olduğunu varsayarak bir BDP-CHP çatışmasının kaçınılmaz olduğu görülüyor." şeklinde konuştu.

 "Polisin aklına herhangi bir partiye üyeliğiniz var mı sorusu gelmez mi?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, saldırıya ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:

Yine sorulması gereken bir başka önemli olay. Tutanağa baktığınızda, bu tutanakta, kendisinin bu eylemi siyasi olarak yaptığını ifade ediyor. Yani başbakana yada hükümete karşı tavrından dolayı bu eylemi gerçekleştirdiği söylüyor. Polisin aklına acaba siz herhangi bir partiye üyeliğiniz var mı sorusunu sormaz mı? Şaşkınlıkla izliyor. Elbette CHP çaresiz bir siyasi parti değildir. Elimizde belge bilgiler var. Ne kadar sağlıklı olup olmadığını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.

.