Tekirdağ'da 12 kişi sahtecilikten yakalandı

Yakalananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, biri glock marka 3 tabanca, tümgeneral ve TBMM forsu ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, çalıntı araçlara sahte ruhsat ve plaka düzenledikleri iddiasıyla 12 kişi yakalandı.  

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi jandarma komutanlıkları ekiplerince, sahte plaka ve sahte ruhsat düzenlediği öne sürülen kişilere yönelik "Araç 06" adı verilen operasyon operasyon düzenlendi. Yakalanan 12 kişinin ev, iş yeri ve otomobillerinde arama yapıldı. 

Aramalarda biri glock marka 3 tabanca, 712 araç plakası, tümgeneral ve TBMM forsu, 64 tabanca mermisi, 28 av tüfeği fişeği, 150 parçalanmış araç motoru, 2 pres makinesi, motor şasi basım numaratörü, 60 tonluk hidrolik basım makinesi, elektrikli merdane, 25 resmi mühür, 45 çivi mühür kalıbı, 3 mühürlü soğuk damga makinesi, 300 tır bandrolü, 32 sahte araç ruhsatı, 16 sahte sürücü belgesi, 7 sahte nüfus cüzdanı, 50 sahte trafik pulu, 118 resmi kurumlara ait pul, 22 cep telefonu ve 43 sim kart ele geçirildi. Bir cip ile otomobile de ele konuldu. Yakalanan 12 kişiden, 6'sı çıkarıldıkları mahkemece, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik, suç örgütüne üye olma ve örgüte isteyerek yardım etme" suçlarından tutuklandı. Bu arada tutuklanan M.A'nın örgüt lideri olduğu ve 32 ayrı suçtan arandığı bildirildi.