Teknosa 2012'de halka açılmayı planlıyor

Geçtiğimiz yıl yüzde 29'luk bir büyüme performansı sergileyen Teknosa, 2012'de halka açılmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, bu yılki önemli hedeflerinin Teknosa'yı halka açmak olduğunu belirterek, "Halka açılmayla Sabancı portföyüne şeffaflık, Teknosa kurumsal yönetimine güç kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.
Teknosa'nın Swissotel'de düzenlediği değerlendirme toplantısında konuşan Dinçer, geçen yılın dünya tarihinde "iz bırakan" bir yıl olduğunu anımsatarak, bir taraftan Avrupa'da derinleşen krizin, diğer taraftan Arap uyanışının dünyanın siyasi geleceğine ve ekonomik dengelerine uzun yıllar etki edecek gelişmeler olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'nin dünyadaki bu çalkantılı dönemde de bir önceki yılda olduğu gibi ekonomik performansı ile dünyayı şaşırttığını dile getiren Dinçer, Türkiye'nin geçen yıl gerçekleştirdiği yüzde 9 civarında büyümeyle Çin'le beraber dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisi olduğunu, üstelik bunu 2010 yılındaki yüzde 9 büyümeyle oluşan yüksek bir bazın üzerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu yıl için hükümetin ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 4 olduğunu anımsatan Dinçer, "Son dönemde global risk iştahında bir yükseliş yaşanıyor. Bu yükselişin ardında gelişmiş ülkelerde görülen bir yavaşlama var. Merkez Bankalarının bir kez daha parasal genişlemeye gideceği beklentisi var. Merkez Bankalarının bir kez daha parasal genişlemeye gideceği beklentisi var. Buna ek olarak Avrupa borç krizinin de az hasarla çözüleceği beklentisi oluşuyor" dedi.
Dinçer, kendilerine göre parasal genişlemeyle sorunların kalıcı şekilde çözülmeyeceğini dile getirerek, ancak beklentilerin yükselttiği global risk iştahının bu seviyede kaldığı sürece Türkiye'nin bu yıl yine beklenenden daha hızlı büyüyeceğini söyledi.
Sabancı Topluluğu olarak Türkiye'nin en itibarlı ve Türk ekonomisinin en önemli temel taşlarından birisi olduklarını belirten Dinçer, "2012 yılını konuşuyoruz, ama esasen Sabancı'da bizim çok senaryolu stratejik planlarımız önümüzdeki 10 yıllık süreci kapsıyor. Her işe uzun vadeli bakıyoruz. Her işimizde vizyonumuz; farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamak. Teknosa bunun en güçlü örneklerinden birisi. Teknosa, elektronik perakende sektörünün açık ara en büyük, lider şirketi. Teknosa, Sabancı portföyünün tüm finansal göstergelerde, marka algı ve bilinirliğinde parlayan yıldızı" şeklinde konuştu.
Hedef İMKB'nin en değerli şirketleri arasına girmek
Türkiye'nin her anlamda lider teknolojik perakendecisi olarak, bu yılda da milyonları teknolojiyle buluşturmaya, yeniliklerle sektörü büyütmeye, istihdam yaratmaya, yaşama değer katan projelere imza atmaya ve sektörün geleceğini belirleyen marka olmaya devam edeceklerini belirten Dinçer konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:
"2012 yılında önemli bir hedefimiz de Teknosa'yı halka açmak. Halka açılmayla Sabancı portföyüne şeffaflık, Teknosa kurumsal yönetimine güç kazandırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda Teknosa çalışanlarına, iş ortaklarımıza, müşterilerimize ve Teknosa'nın geleceğine inananlara bir yatırım fırsatı oluşturuyoruz. Hedefimiz, lider Teknosa ile İMKB'nin en değerli, en çok kazandıran şirketleri arasına girmek ve bize inanan yatırımcılarla birlikte kazanmak."
2011'de yüzde 29 büyüdü
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane de dünyadaki büyüklüğü geçen yıl sonu itibariyle 668 milyar dolara ulaşan tüketici elektroniği pazarının 2010 yılına göre yavaş bir büyüme grafiğine sahip olsa da bir önceki yıla göre yüzde 6'lık bir çıkış gösterdiğini vurguladı.
Türkiye'de sektörün dünyadaki genel büyüme ortalamasının üzerinde bir seyirle yüzde 10 oranında büyüme ortaya koyduğunu söyleyen Nane, "Teknosa 2011 yılında yüzde 29'luk bir büyüme performansı ortaya koyuyor. Yakalanan bu grafik 2010 yılında gerçekleştirdikleri yüzde 13'lük büyümenin iki katının üzerinde ve 2011 sektör büyümesinin ise 3 katına yakın" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir