Telefon çetesi gözaltına alındı

Şanlıurfa'da kendilerini devlet görevlisi gibi tanıtıp şantaj ve tehditle 344 bin lira vurgun yapan 11 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Türkiye'nin değişik illerindeki kişileri telefonla arayarak, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtıp, korku, tehdit ve baskıyla toplam 334 bin TL haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 11 kişi Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünde verilen bilgiye göre, polis ekipleri, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 9 kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, cep telefonlarıyla aradıkları kişilere kendilerini cumhuriyet savcısı, emniyet görevlisi, askeri personel ve istihbarat görevlisi olarak tanıtıp, korkutan kişilerin Şanlıurfa'da bulunduğu bilgisine ulaştı.

Farklı şebekelere üye olduğu belirtilen söz konusu kişilerin, aradıkları şahıslara hesap numaralarına veya cep telefonlarına para yatırmalarını sağladıkları belirlendi. Bunun üzerine adresleri tespit edilen 11 kişi, kent merkezi ve Akçakale'de yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan zanlıların telefonla aradıkları kişilerden çeşitli yollarla toplam 334 bin TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Emniyet yetkilileri, içerisinde bulunulan Ramazan ayı dolayısıyla aradıkları kişilere kendisini din görevlisi veya yardım toplayan kurum-kuruluş yetkilisi olarak tanıtıp, vatandaşların dini duygularını istismar ederek, para talep edebilecek kişilere de itibar edilmemesini istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir