Temayül sonuçları 11 Kasım'da belli olacak

AK Parti, yerel seçimlere yönelik 16 büyükşehirde yapılan temayül sonuçlarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11 Kasım'da toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda ele alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti, yerel seçimlere yönelik 16 büyükşehirde yapılan temayül sonuçlarını, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11 Kasım'da toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda ele alacak.  

AK Parti'de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, İzmit, Sakarya ve Samsun'da 27 Ekim'de temayül yoklaması yapılmıştı. Bu şehirlerde kurulan ve daha sonra parti genel merkezine getirilen sandıklar, 11 Kasım'daki Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Erdoğan başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda değerlendirilecek.   

Yeni büyükşehirlerin temayül yoklaması 9 Kasım'da 

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu'da 9 Kasım'da, diğer 51 ilde ise 16-17 Kasım'da temayül yoklaması yapacak.  

100 bin kişiye soruluyor 

AK Parti'nin temayül yoklaması kapsamında İstanbul'da 12 bin kişi olmak üzere, 30 büyükşehirde 65 bin, tüm Türkiye'de ise 100 bin kişinin sandık başına giderek oy kullanması hedefleniyor. Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, Disiplin ve Demokrasi Kurulu üyeleri oy kullanıyor.  

Temayül yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Parti'de olduğu illerde 1, belediye başkanlığının AK Parti'de olmadığı illerde ise 2 isim isteniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir