Temmuz'da engeller kalkacak!

Kamuya açık ve kapalı alanlar ile toplu ulaşım araçlarının özürlülere uygun hale getirilmesi için tanınan süre, 1 Temmuzda doluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TRABZON - 5387 Sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un, 1 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe girmesiyle, kumaya açık ve kapalı alanların, özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilmesi için süreç başlamıştı.
Başta umuma açık hizmet veren yapılar ile toplu taşıma araçları olmak üzere her türlü sosyal alan ve tesisin, "Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin erişebilirliğine uygun hale getirilir" hükmünü içeren Kanun'da tanın süre, 1 Temmuz 2012 tarihinde doluyor.
Aile ve Sosyal İlişkiler Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, birçok belediyede de düzenlemelerin olduğunu ama aradıkları standartlarda olmadığını ifade eden Çiftçi, şunları söyledi:
"Uygulamanın standartları belirlenmiş durumda. Çalışmalar bu standartlara uygun olarak yapılırsa, rahat bir kullanım olacak. Bazı belediye başkanlıklarımızda da henüz çalışmaların yapılmadığını, ihtiyaç tespitlerinin oluşturulmadığını, bütçelerinin belirlenmediğini üzülerek görüyoruz. Esas olarak buralarda sıkıntı olduğunu düşünerek, belediye başkanlarına basit uygulanabilir tespit formları hazırladık. Bu tespit formlarıyla ihtiyaçlarını belirlemek için çok basit formlar oluşturduk. Toplantılarda da bu formları uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz."
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir