TEOG sonuçları bugün açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını söyledi. Suriyeli öğretmenlere eğitim verileceğini de ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretim alımı konusunda açıklama yaptı. Yılmaz, TEOG sonuçlarının ise bugün açıklanacağını söyledi.

Yılmaz okullarda çalışan ve "paralel devlet yapılanması" ile ilişkili olduğu tespit edilen 27,424 personelin çalışma izinlerinin iptal edildiğini ve tekrar göreve almasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Yılmaz yaptığı konuşmada, "Darbe girişimi sonrası özel ve devletteki personel ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Kayyuma devredilmiş kurumlar dahil okullarda çalışan paralel devletyapılanmasıyla ilgili 27,424 personelin çalışma izinleri iptal edildi" dedi.

Yılmaz sölerine şöyle devam etti:  "Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin ücretleri konusunda hiçbir fark yok.  Sözleşme süreleri bir yıl olacak. Kapatılan özel okullarda okuyan öğrencileri mağdur etmemek ana ilkemizdir. Bu öğrencilerin 20 bine yakını özel okula kayıt oldu. 514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin öğretmene eğitim verilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak.