Tepki alımları sınırlı, yön yatay

Yurtdışına paralel olarak güne yükselişle başlayan İMKB, ilk seansı 328 puan artışla 58.614 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans 328 puan artışla 58.614 puandan geçildi. Yurtiçinde dolar 1.52 düzeyinde işlem görürken, faiz yüzde 8 seviyelerinde yatay seyir izliyor.

Dün ABD'de açıklanan olumsuz makro verilerlerin etkisiyle satışlara maruz kalan küresel piyasalarda, bugün kayıplar telafi edilmeye çalışıldı. Ancak, ekonomilerin gidişatına yönelik soru işaretleri tepki alımlarının da sınırlı kalmasına neden oluyor.

Dün ABD borsasının artıda kapanması ve bugün ABD vadeli piyasa ile Asya cephesinde artı seyir izlenmesi, İMKB’nin de güne yükselişle başlamasına destek verdi. Yukarı yönlü harekette en yüksek 58.885 seviyesini test eden endeks, en düşük de 58.472 puanı gördü. Dengeli seyrin izlendiği ilk seans 328 puan artışla 58.614 puandan kapandı. İMKB’de ilk yarıda 647 milyon işlem hacmi kaydedildi. Öğleden sonra ABD haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.27’nin üzerinde zorlanırken, Dolar/Yen 84.50 seviyelerinde seyrediyor. Dün 1.53 seviyesinin üzerinde alıcı bulan Dolar/TL ise bugün 1.52 seviyelerine çekilmiş durumda. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5220/1.5245 TL düzeyinde yer alırken, kapalıçarşıda dolar 1.5240 liradan, euro 1.9350 liradan satılıyor.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm etkili. Bugün en düşük yüzde 7.99 seviyesini test eden 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.03 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir