Terör bu kez Buse'yi hedef aldı

Askeri personel taşıyan sivil otobüsün geçişisi sırasında bomba patlatıldı. 4 asker ile 1 asker kızı şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul, Halkalı'da sabah saat 07.30 sıralarında askeri personel taşıyan sivil bir otobüsün geçişi sırasında bombalı saldırı oldu. Olay sırasında 3 asker ve 1 asker çocuğu yaşamını yitirirken, ağır yaralı 1 astsubay ise hastanede şehit oldu.

Halkalı askeri lojmanlardan personel alan sivil plakalı servis otobüsü, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken uzaktan kumandalı parça tesirli bomba patlatıldı.

Saldırıda uzman çavuşlar Çağlar Bölük ile Uğur Ekir Jandarma ve Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik şehit olurken, askeri personelin kızı Buse Sarıyağ (17) da hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan astsubay Duran Bayram da şehit oldu. 12 yaralının tedavisi sürüyor.

İstanbul Valisi: Gözaltı yok; failler bulanacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilk bilgilere göre parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir bomba kullanıldığını bildirdi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mutlu, olayın bir terör eylemi olduğunu ve terörün hedefinin belli olduğunu belirtti.

Mutlu, terörün hedefinin ayrıştırmak, kaygı, ümitsizlik, tedirginlik ve huzursuzluk oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Bu olayın failleriyle ilgili güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. Bu olayın failleri mutlaka bulunacaktır. Israrlı bir şekilde takip edilecektir. Bu olay aydınlatılacaktır" dedi.

Olayı şu ana kadar üstlenenin olmadığını kaydeden Mutlu, şöyle devam etti:

"Olayla ilgili bir gözaltı yok, takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yine Küçükçekmece'de polis aracımıza yönelik aynı düzeneğe benzeyen bir düzenekle bombalı saldırı yapılmıştı. Muhtemelen aynı tertibin içerisinde olduğumuzu değerlendiriyoruz. Her iki olayın da faillerinin belirlenmesi noktasında yoğun bir çalışma sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun."

Mutlu, bir gazetecinin, "Aracın içindekiler askeri personel mi, yoksa asker ailesi mi?" sorusuna, "Jandarma personelimiz. İçlerinde sivil servislerle de intikal eden personellerimiz olabiliyor. Şehit olanlardan ikisi uzman çavuşumuz, ağır yaralı olanlar da yine uzman çavuş. İl Jandarma Komutanlığına bağlı personelimiz. 17 yaşında bir kız çocuğumuz da şehit oldu. Personel çocuklarımızdan. İl Jandarma Komutanlığımız personelleri görev yerlerine intikal ediyorlardı. Çıkış yeri, Halkalı askeri lojmanlarıydı. Bu üç otobüslük bir konvoy. En arkadaki servis aracına yönelik düzenlenmiş" yanıtını verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, görevli savcı arkadaşlarıyla birlikte ilk araştırmaları yaptıklarını belirtti.

Soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Engin, "Şu anda elimizde soruşturmayla ilgili henüz net bilgiler olmadığı için başka geniş bir açıklama yapma imkanımız yoktur. Olay netleştiği zaman ayrıca soruşturmalarla ilgili açıklama yapacağız. Şehitlerimize tanrıdan rahmet yaralılara da şifalar diliyorum" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın

Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olayın faillerinin en kısa zamanda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:

"Üzücü bir olay geçenlerde bir polis servisine yapıldı. Mutlaka bunu yapanları bulup deşifre edeceğiz. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetlerimiz ve devletin bütün kurum ve kuruluşları dimdik ayaktadır. Ayakta olamaya da devam edecektir. Milletimize başsağlığı diliyorum.

Çapkın, bir gazetecinin, "Geçtiğimiz günlerde bir polis servisine yapılan sadırı ile bu saldırı arasında bağlantı olabilir mi?" sorusu üzerine, "Çalışıyoruz olabilir. Çeşitli  yerlerde de olabilirdi ama burada oldu. Ancak ikisi bağlantılı olabilir diye göz önünde bulunduruyoruz" diye konuştu

Başka bir gazetecinin "Teröristler aynı olabilir mi?" sorusuna ise Çapkın, "O konuda bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

Org. Başbuğ incelemelerde bulundu

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralılarla yaklaşık 45 dakika görüştü.

Başbuğ, Halkalı semtinde askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.  Patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Orgeneral Başbuğ, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Cenazeler memleketlerine gönderilecek

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 4 astsubay ile 17 yaşındaki Buse Sarıyağ için bu akşam Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tören yapılacak.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek törenin ardından Buse Sarıyağ'ın cenazesi, toprağa verileceği Ankara, Bekir Çelik'in cenazesi İskenderun, Çağlar Bölük'ün cenazesi İzmir, Uğur Ekiz'in cenazesi Hatay'ın Erzin ilçesi ve Duran Bayram'ın cenazesi de Kayseri'ye gönderilecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir