Terör operasyonları sürüyor

Türkiye’nin birçok ilinde başlatılan operasyonlar bugün de devam ediyor. Operasyonlarda şu ana kadar 800'ün üzerinde şüpheli gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülke genelinde, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H, DAEŞ ile DHKP-C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda, 879 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar bugün de tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve narkotik polisleriyle, Ulus'ta belirlenen adreslere, yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenledi. 

Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda polis, Hacı Bayram Mahallesi'ndeki bazı evlere baskın yaptı.

Operasyonda IŞİD mensubu olduğu değerlendirilenlerin yanı sıra incelenmek üzere aralarında bazı yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 11 kişinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. 

Adıyaman'da PKK operasyonu

 Adıyaman'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. 

İl Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Bursa'da 16 kişi yakalandı

Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 8'i adliyeye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı. 

Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 16 kişi yakalandı. Zanlılar daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Zanlılardan 8'i, sağlık muayenelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan diğer 8 kişinin ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi. 

Antalya'da PKK'ya operasyon: 20 gözaltı

Antalya'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Kepez ilçesindeki Güneş ve Habibler mahalleleri ile Aksu ilçesindeki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

20 kişinin yakalandığı operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ve bir tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın mahalle yapılanmasında görev aldıkları, kentte yol kesme ve araç taşlama gibi eylemlere katıldıkları öne sürüldü.

Tarsus'ta IŞİD'e yönelik operasyon: 16 gözaltı

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Tarsus ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda biri pompalı olmak üzere 4 adet av tüfeği ele geçirildi.

Erzurum'un 5 ilçesinde operasyon: 34 gözaltı

Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda YDG/H ile örgütün köy ve mahalle yapılanmalarına üye 34 kişi yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Adıyaman da ev baskınları: 13 gözaltı

Adıyaman'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. İl Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Milas'ta 6 gözaltı

Muğla'nın Milas ilçesinde  terör örgütü PKK ile bağlantıları oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi yakalandı. 

Adreslerde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Batman'da YDG-H ve IŞİD operasyonu

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ve IŞİD'e yönelik operasyonlar gerçekleştirdi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sının YDG/H, 3'ünün de  terör örgütüDAEŞ adına faaliyet yürüttüğü bildirildi.

Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.