Terör örgütleri topyekun saldırıya geçti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, IŞİD ile PKK/PYD-YPG örgütlerinin topyekun saldırıya geçtiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen IŞİD ile PKK/PYD-YPG örgütlerinin topyekun saldırıya geçtiğini belirterek, Türkiye'nin sınırlarını koruma ve güvenliğini sağlamada kararlı olduğunu belirtti.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde geniş toprakları kontrol altında tutan IŞİD örgütünü Suriye sınırından temizlemek ve YPG'nin ilerleyişini önlemek için önceki gün sınır çizgisine birkaç yüz metre ötedeki Cerablus kentine yönelik askeri operasyona başlamıştı.

Öte yandan bu sabah erken saatlerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis merkezine bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı bulunuyor.

Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da yaşadığımız FETÖ'cü darbe girişimini fırsat bilen IŞİD ve PKK/PYD-YPG terör örgütleri topyekun saldırıya geçmişlerdir. Bir süredir sınır ötesinden yerleşim yerlerimize çok sayıda roket atılmakta ve kayıplar yaşamaktaydık. Türkiye'nin buna göz yumması asla mümkün değildir. Türkiye, sınırlarını koruma ve güvenliğini sağlama konusunda kararlıdır."

Türkiye'nin sınırlarının herhangi bir "terör örgütü" tarafından kontrol edilmesine asla sessiz kalmayacağını ifade eden Kurtulmuş, bunun bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu bildirdi ve daha sonra şunları kaydetti:

"Türkiye, Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünden yana; bölgenin daha fazla parçalanmasına karşıdır. Türkiye, sınır ötesinden kaynaklı tehditlere karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarını sonuna kadar kullanacaktır."