Terör örgütlerine şafak baskını

Türkiye genelinde, DAEŞ, PKK, DHKP/C ve YDG/H'ye yönelik operasyon düzenlendi. 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 251 kişi gözaltına alındı. İstanbul'daki baskında polisle çatışan 1 kişi öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye genelinde, DAEŞ, PKK, DHKP/C ve YDG/H'ye yönelik operasyon düzenlendi. 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 251 kişi gözaltına alındı. İstanbul'daki baskında polisle çatışan 1 kişi öldürüldü. Açıklamada, IŞİD, PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceği vurgulandı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada "Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır."

İSTANBUL
5 bin polis katıldı, çatışmada 1 kişi öldü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde terör örgütlerine yönelik hava destekli operasyon düzenledi.  Ekiplerin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 5 bin personel görev aldı. İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 103 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Bağcılar'da polisle çatışma giren DHKP/C üyesi bir kadın öldürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen eş zamanlı operasyon kapsamında, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenledi. Kapı önünde konum alan ve eve girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine içeriden ateş açıldı.

Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

103 kişiden 36'sı yabancı uyruklu

IŞİD, DHKP-C, PKK VE YDGH'ye yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 36'sı yabancı uyruklu 103 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu 36 şüphelinin IŞİD'le bağlantılı olabileceği bildirildi.

6 tabanca, 4 tüfek ve satırlar

2 bini çevik kuvvet polisi, 3 bini de şube ve ilçe emniyet müdürlükleri bünyesinde görev yapan 5 bin polisin katıldığı operasyon ve aramalarda toplam 6 tabanca, 4 tüfek ve satırlar ele geçirildi.

ANKARA

12 ayrı adrese baskın; 9 gözaltı

Ankara'da da terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı. 

Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

55-013.jpg

 

İZMİR
6 PKK'lı gözaltına alındı

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen ilçesinde ihbar üzerine, yaşları 18'den küçük 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan operasyonda, örgüt edına eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 şüpheli, molotofkokteyli ve benzin bidonlarıyla gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında terör örgütü adına yasa dışı gösterilere öncülük ettiği öne sürülen 4 kişi de İzmir kent merkezinde eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

ŞANLIURFA
49 adrese operasyon; 35 gözaltı

Şanlıurfa'da da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, sokak eylemleri yaptıkları, kalabalık kitleleri yönlendirdikleri ve bazı eylemleri planladıkları iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı. 

Zanlıların evlerindeki aramada, birer tabanca ve pompalı tüfek ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 

KOCAELİ
6 ilçede operasyon; 13 gözaltı

Kocaeli'de terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, İzmit ve Derince ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. 

Operasyonda, terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları ve bölücü faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

ADIYAMAN
Adıyaman'da İŞID operasyonu; 8 gözaltı

Adıyaman'da terör örgütü İŞID'e yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.   Operasyonda, İŞID ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri devam ediyor.  

ELAZIĞ 
YDG-H operasyonu: 5 gözaltı

Elazığ'da YDG-H'ye yönelik gece saatlerinde başlatılan operasyonda 5 kişi gözaltına aldı. 

Elazığ kent merkezinde daha önce açılan bir soruşturma kapsamında YDG-H'ye yönelik Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubeleri ekipleri tarafından dün gece bir operasyon başlatıldı. Devam eden operasyon kapsamında bir çok eve baskınlar düzenlendi ve 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ile birlikte örgütsel doküman ve ruhsatsız silahlar da ele geçirildiği belirtilirken, detaylı açıklamanın operasyon bittikten sonra yapılacağı öğrenildi. 

4-282.jpg

BİNGÖL
'Terör örgütüyle bağlantılı 9 kişi yakalandı'

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişinin yakalandığını söyledi.  

Vali Köşger, basın mensuplarıyla bir restoranda yaptığı toplantıda, Türkiye genelinde terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirterek, "Bu kapsamda Bingöl'de PKK terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen 9 kişi yakalandı. Şahısların 7'si il merkezinde 2'si ise Karlıova ile Solhan ilçelerinde gözaltına alındı" dedi. 

Köşger, şüphelilerin sorgularının ardından savcılığa sevk edileceğini kaydetti.