Terör örgütü operasyonunda 14 kişi tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 5 ilde başlatılan operasyonlarda adliyeye sevk edilen 28 kişiden 14'ü tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan ve 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 28 kişiden 14'ü tutuklandı.

Nöbetçi savcılıkça ifadeleri alınan 28 kişi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkemeye çıkartılanlardan 14'ü tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na 6 ay önce gelen ihbarda, İzmir'de jandarmanın sorumluluk bölgesindeki bir ilköğretim okulunun öğretmenlerinin terör örgütü PKK'nın amaç ve stratejileri doğrultusunda çalışma yaptığı öne sürülmüştü.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 6 ay boyunca yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından düzenlenen operasyonlarda, İzmir'de 28, Ankara'da 3, İstanbul, Manisa ve Van'da 1'er kişi olmak üzere çoğu öğretmen 34 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 6'sı daha sonra serbest bırakılmıştı.