”Terör örgütünün yayınları engellenecek"

Bakan Babacan, Almanya'da "ROJ TV" ve "VIKO Televizyon Prodüksiyon" şirketinin faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildiğini hatırlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, PKK terör örgütünün yurtdışından yaptığı televizyon yayınlarının engellenmesi için gereken tüm girişimlerin yapıldığını bildirdi.

Babacan, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Almanya'da 2008 yılında terör örgütünün yayın organı "ROJ TV" ve "VIKO Televizyon Prodüksiyon" şirketinin faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildiğini hatırlattı.

PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün televizyon kanalı olan MED TV'nin yayın lisansının 1999 yılında İngiltere tarafından iptal edildiğini, bu televizyonun devamı olan MEDYA TV'nin lisansını da Fransa'nın iptal ettiğini kaydeden Babacan, "Terör örgütünün tüm propaganda faaliyetleri ve ROJ TV gibi yayın organları konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla ilgili ülkeler nezdinde gereken tüm girişimler yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

Danimarka'dan aldığı lisansla yayın yapan ROJ TV'nin, şiddet ve terörizm içeren propaganda yayınlarına son verilmesi için 2004 yılından bu yana yapılan girişimler kapsamında, bu ülkenin Radyo ve Televizyon Kurulunda bir süreç başlatıldığını kaydeden Babacan, Danimarka makamlarının yürüttüğü soruşturmaya her türlü bilgi ve belgenin Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği aracılığıyla gönderildiğini belirtti.

Babacan, önergeye verdiği yazılı cevapta, bu kapsamda Adalet Bakanlığı aracılığıyla, adli işbirliği mekanizmasının devreye sokulduğu bilgisini de verdi.