”Teşvik sistemini değiştiriyoruz”

Bakan Şimşek, Teşvik sistemindeki değişikliğin yansımalarının iyi olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUŞ - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Teşvik sistemini değiştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu değişikliğin iyi yansımaları olacak" dedi. 

Bitlis'te Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu tarafından düzenlenen toplantıya ve çeşitli etkinliklere katılan Şimşek, daha sonra karayolu ile Muş'a geldi. 

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından il merkezinde karşılanan Şimşek, Muş Belediyesince yapımı tamamlanan Dede Parkı'nı gezdi. 

Burada vatandaşlarla sohbet eden Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölgesel kalkınma planlarının uygulanması yönünde önemli adımlar attıklarını ifade etti. Şimşek, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde buralarda meydana gelecek kalkınmışlığı vatandaşlarımız da fark edecek" diye konuştu. 

Teşvik sistemini değiştireceklerini belirten Şimşek, şunları söyledi: 

"İyi yansımaları olacak. Çünkü teşvik sistemi bu bölgede arzu edildiği ölçüde çalışmamıştır. Diğer bölgelerde biraz daha etkisini gösterdi. Yeni dönemde teşvik sistemini daha rasyonel bir zemine oturtmayı amaçlıyoruz. Bu konuda yerel yönetimlere de önemli görevler düşüyor." 

Şimşek, Muş'taki ziyaretlerinin ardından uçakla Ankara'ya gitti.