TFF: Ali Koç, özür dilemeli

TFF Yönetimi, "Yaşananlardan etkilenen kulüplerin fevri açıklamalardan kaçınmasını istiyoruz. Ali Koç'tan özür bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kamuoyundaki günlük gelişmeleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un iddialarına yanıt verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), İstinye'deki merkezinde yapılan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, yöneticiler M. Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Hakan Kanık ve Erdal Atalay'ın katıldığı basın toplantısında, TFF'nin açıklamasını Genel Sekreter Vekili Orhan Ertanhan okudu.

Açıklamada, "Fenerbahçe, yaşananlar hakkında tüm detaylara hakim olmadan, dolayısıyla yanlış ve haksız bir açıklama yapmıştır. UEFA Disiplin Müfettişi Pierre Cornu'nun CAS'a gönderdiği savunma üzerinden, TFF'yi ve iki yetkilisini suçlamıştır" denildi.

Fenerbahçe yöneticileri tarafından en çok dile getirilen olguların başında, masumiyet karinesi geldiği kaydedilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cornu'nun İstanbul ziyaretinde yaptığını anlattığı görüşmelerin hiçbiri, savunmasında yazdığı şekilde gelişmemiştir. Cornu İstanbul'a, operasyonu yürüten savcı sayın Mehmet Berk'le görüşmek için gelmiş, TFF ile resmi bir görüşme talebi olmamıştır.

Özellikle Cornu'nun yazısının son bölümünde, UEFA'nın tüm icraatlarını TFF ile ortak karar alarak gerçekleştirdiği yönündeki iddia, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konudaki itirazımız da, UEFA yetkilileri tarafından kabul görmüştür. Bu ifadelerin doğru olmadığı, bizzat UEFA tarafından CAS'a sunulan cevap dilekçesinde bildirilmiştir."

TFF Etik Kurulu'nun hazırlamış olduğu raporun yalnızca TFF Başkanı Aydınlar tarafından görüldüğü belirtilen açıklamada, "Ali Koç, sadece Cornu'nun savunmasına istinaden açıklama yapmış, 'eğer bu bilgiler yanlışsa özür dileriz' demiştir. Kendilerinden bu özrü bekliyoruz" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir