TFF'de istifa depremi

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan istifa etti. Trabzonspor eski yöneticilerinden Hacıosmanoğlu, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve 2. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan görevlerinden istifa ettiler.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun bugün yaptığı toplantı sonucunda, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkan Vekili Lutfi Arıboğan görevlerinden istifa etmişlerdir" denildi.

Toplantıda, 27 Şubat'ta yapılmasına karar verilen Seçimli TFF Genel Kurulu'na kadar TFF'ye, icra kurulu üyesi Hüsnü Güreli'nin vekaleten başkanlık edeceği kaydedilirken, yönetim kurulu ve tüm kurulların genel kurula kadar görevlerine devam edecekleri belirtildi.

TFF Yönetim Kurulu, dün yaptığı 3 saatlik toplantı sonrasında göreve devam kararı almıştı.

Aydınlar: Tahammül imkanım kalmadı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı açıklamada, "Güven ortamının bulunmadığı, birçok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır" ifadesini kullandı.

UEFA'ya tepki

Aydınlar,  şunları kaydetti:

"UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi."

Arıboğan'dan açıklama

TFF Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Lutfi Arıboğan da "Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, gerek federasyonumuz, gerekse de şahsımla ilgili yürütülmekte olan spekülasyon, yıpratma çabaları ve saldırılara rağmen, spor adamlığının gerektirdiği gibi görevimi en iyi şekilde sürdürmek için çalıştım" açıklaması yaptı.

TFF Başkanlığı'na ilk aday belli oldu

Bu arada Trabzonspor eski yöneticilerinden Hacıosmanoğlu, TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adayı olacağını açıkladı.

Hacıosmanoğlu, TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adayı olacağını belirterek, "Kuralları iradeyle, dürüstçe ve cesurca uygulamak, çocuklarımıza gelecekte temiz bir futbol bırakmak ve Türk futbolunu yarınlara taşımak adına, TFF'nin 27 Şubat 2012 tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa adaylığımı koyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir