TFF'nin yeni başkanı, Özgener

Özgener, genel kurula katılan 216 delegeden, 202'sinin oyunu alarak başkanlığa seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, tek başkan adayı olan Mahmut Özgener, 202 oyla başkan seçildi.

Eski federasyon başkanı Hasan Doğan'ın vefatı nedeniyle boşalan Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimi için yapılan olağanüstü genel kurulda, 173 delegenin imzasıyla başkan adayı gösterilen Mahmut Özgener, genel kurula katılan 216 delegeden, 202'sinin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Seçimlerde 14 oy de geçersiz sayıldı. Seçim sonucunun açıklanmasının ardından, kısa bir konuşma yapan yeni başkan Özgener, kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için çalışacaklarını söyledi.

"Projelere yenilerini ekleyeceğiz"

Futbol Federasyonu'nun 38. Başkanı olan Mahmut Özgener, Hasan Doğan döneminde sağlanan konsensüs sonucu federasyon başkanlığına aday gösterildiğini söyledi. Özgener, olağanüstü genel kurul sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, merhum başkan Hasan Doğan döneminde başlayan dayanışmanın ve birlikteliğin, futbol ailesi içerisinde devam etmesinin kendisini çok memnun ettiğini belirterek, "Bu konsensus neticesinde başlatılan projelerimize yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Beni hem başkan vekilliğim, hem de başkanlık için destekleyen ve cesaretlendiren futbol ailesi ile yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Özgener, Hasan Doğan döneminde başlatılmış olan projeleri daha da geliştireceğini ifade ederek, "İlk önemli icraatım (Türkiye Futbolu Kucaklıyor) projesini daha da yaymak. Futbolda başlattığımız eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürmek. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yakaladığımız başarıyı, Dünya Kupası Grup Eleme maçlarında da sürdürerek, 2010 Dünya Kupası'na katılmak, belli başlı hedeflerimiz olacak" dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, milli takımın final oynamayı hakettiğini, ancak şansızlık sonucu yarı finalde elendiğini de vurgulayan Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya maçında iyi olan taraf biz olduğumuz halde haksız bir yenilgi aldık. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya ile final oynamayı hak eden milli takımımız şansızlıklar neticesinde bunu başaramadı, ancak 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde aynı grupta bulunduğumuz İspanya'yı da yenerek, grup birinci olup, Dünya Kupası Finallerine katılacağız. Buna yürekten inanıyoruz."

Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e güvenlerinin tam olduğunu bildirerek, "Fatih Terim'e yürekten bağlılığımızı tüm futbol kamuoyu yakından biliyor. Türk futbolunun Fatih hocadan öğreneceği daha çok şey var. Önümüzdeki günlerde kendisine olan güvenimiz nedeniyle sözlü olarak dile getirdiğimiz anlaşmamızı resmiyete dökeceğiz. Türk futbolunda huzurlu bir dönem yarattık, bu sezon da bu ortamın devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.