TGS araç sayısını 3 bine çıkaracak

Turkish Ground Services, yer hizmetlerinde kullandığı highloader, pushback ve konveyor gibi araçlara 30 milyon euroluk yatırım yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaalanları yer hizmetleri operasyonunu 2010 yılı başında Türk Hava Yollarından (THY) devralan, THY ve HAVAŞ'ın ortak kuruluşu Turkish Ground Services'in (TGS), 30 milyon euroluk yatırımla araç sayısını 3 bine çıkarmayı planladığı bildirildi.

TGS'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da 2 istasyon başta olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi 5 ilde hizmet veren TGS, yer hizmetlerinde kullandığı highloader, pushback ve konveyor gibi araçlara 30 milyon euroluk yatırım yaptı.

Geçen ay yalnızca Atatürk Havalimanında 17 bin frekansı yakalayan ve yalnızca bu istasyonda 2 milyon 300 bin kişiye hizmet veren TGS, araç alımlarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TGS Teknik Müdürü Murat Hakan Erdoğan, araç sayısının şu anda ihtiyacı rahatlıkla karşıladığını, ancak artan operasyon sayısına karşı tedbirli olmak gerektiğini belirterek, "TGS her geçen gün büyüyen dev bir şirket. O nedenle araç yatırımlarımızı da şirketimizin potansiyeline uygun olarak planlıyoruz. Yıl sonuna kadar 3 binden fazla araca sahip olacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir