THK: 4 jet motorlu ambulans uçağı ile 5 anfibik uçak kuruma kazandırıldı

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Güngör, 75 bin paraşütçü yetiştirildiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE/KIRKLARELİ  - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Yusuf Güngör, 4 adet jet motorlu ambulans uçağı ile 5 anfibik uçağın kuruma kazandırıldığını, 75 bin paraşütçü yetiştirildiğini bildirdi.

Güngör, Edirne'nin Havsa Belediye Başkanı ve THK Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Tekin ile THK Havsa Şube Başkanı Hüseyin Özden'i ziyaret etti.

17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak THK Genel Kurulu öncesi teşekkür ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden Güngör, Özden'e yeni görevinde başarılar diledi.

Görev yaptığı 3 yıl boyunca Havsa'ya 2 kez gelme fırsatı bulduğunu belirten Güngör, şöyle devam etti:

''THK Havsa şubemiz bu döneme kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmiş olup yeni başkanı ile de bu başarılarını devam ettirecektir. Sayın Oğuz Tekin de geçen bu 3 yıllık süre içinde kuruma ve bizlere her zaman destek olarak Havsa ilçesinde de THK'yı her zaman işler ve faal tutmuştur.''

THK'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Güngör, şöyle devam etti:

''4 adet jet motorlu ambulans uçağı, 5 adet anfibik uçak kuruma kazandırıldı, 75 bin paraşütçü yetiştirildi. 10 yıl sonrası için hazırlanan uçuş projesi, 2 yılda hayata geçirilmiştir. Fırtına Projesi kapsamında 92 pilot, eğitimlerini tamamlayarak THY'de göreve başladılar. Görev süremizin dolması ile yeni oluşacak yönetime de her zaman destek olacağız.''

Tekin de, 84 yıllık tarihi olan bir kurumun genel başkanını ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Tekin, Güngör'e, fincan takımı hediye etti.

İki yılda 40 bin kursiyer

Öte yandan Genel Başkan Yusuf Güngör, THK Lüleburgaz Şube Başkanı İrfan Hüner'i de ziyaret etti.

THK Kırklareli Şube Başkanı Can Yazıcı, Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş ile Hüner tarafından karşılanan Güngör, görev yaptığı sürede Türkiye'deki bütün şubeleri ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, ''Ziyaretler sırasında üyelerimizle ve vatandaşlarımızla görüştük. Onların düşüncelerini hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Geliştirdikleri stratejik plana göre havacılık kursları açıp ilk beş yılda 5 bin, ikinci beş yılda da 10 bin öğrenci mezun etmeyi hedeflediklerini anlatan Güngör, şöyle devam etti:

''Ancak öyle güzel çalıştık ki, birinci yılda 20 bin, ikinci yılda da 20 bin olmak üzere toplam 40 bin kursiyer yetiştirdik. Ankara Etimesgut'tan sonra ikinci uçuş pistimizi de İzmir Efes'te açıyoruz.

Aldığımız uçakları Çevre ve Orman Müdürlüğünün hizmetine sunduk. Bornova'da çıkan yangına bizim uçaklarımız müdahale etti. Belki de bir şehrin yok olmasını engelledik. Ancak bizden hiçbir şekilde basında bahsedilmemesi çok acı.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl yapılan hava olimpiyatlarında da üç gösteri yaptık, ismimiz okunmadı. Paraşüt gösterimiz ise 'Almanlar yaptı' diye okundu. Bu çok ayıp bir hareket.''

Genel kurulda adaylığını koymadığını belirten Güngör, ''İki dönem görev yaptım. Gençlerimizin de önü açılsın'' dedi.

Güngör, THK Lüleburgaz Şubesinde yapılan model uçakları da inceledi.