THY, Hollanda'daki pazar payını artırdı

THY Hollanda Müdürü Gözüaçık, "Hollanda'ya taşıdığımız yolcu sayısında yüzde 30 artış var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMSTERDAM - Türk Hava Yolları (THY), Hollanda'da sahip olduğu pazar payını ve bu ülkeye taşıdığı yolcu sayısını artırdı.

THY Hollanda Müdürü Metin Gözüaçık, "Bu ülkeye taşıdığımız yolcu sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 30 artış oldu" dedi. Gözüaçık, THY'nin dünya genelinde taşıdığı yolcu sayısında yüzde 20'lik bir artış olduğunu hatırlatarak, "Hollanda'da ulaştığımız bu nokta sevindirici" değerlendirmesinde bulundu.

Mart ayında başlayan Amsterdam – İstanbul Sabiha Gökçen seferlerinin bu büyümede önemli rolü bulunduğuna işaret eden Gözüaçık, bu hatta beş ay içinde 30 binden fazla yolcu taşıdıklarını söyledi. Buna paralel olarak Amsterdam – Ankara seferlerine de yoğun ilgi olduğunu kaydeden Gözüaçık, hem İstanbul hem de Ankara uçuşlarını arttırmayı planladıklarını dile getirdi.

Yolculara daha rahat ve ucuz hizmet verebilmek amacıyla AnadoluJet'i hizmete soktuklarını hatırlatan THY Hollanda Müdürü, "Artık çok daha ekonomik ücretlerle uçmak mümkün. Hollanda'daki büyüme planlarımız bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

THY'nin Hollanda'ya ilk seferinin 1 Temmuz 1965 yılında yapıldığını hatırlatan Gözüaçık, "Bu çerçevede aynı zamanda, Hollanda'da 45. yılımızı kutlamanın sevincini de yaşıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir