THY'de türban yasağı kalktı

Türk Hava Yolları, yayınladığı yeni genelgeden "Saçlar daima açık olacaktır" ifadesini çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - THY'de türban yasağı kalktı.

6 Kasım 2010 tarihinde Genel Müdür Temel Kotil imzasıyla yayınlanan genelgede, üniforma giyme zorunluluğu bulunmayan çalışanlarla ilgili kurallar açıklandı.

Personelin başörtüsü takmasını engelleyen 13 Mayıs 2010 tarihli genelgedeki, "Görev mahallinde saçlar daima açık, düzgün taranmış veya toplanmış olacaktır" ifadesi yeni genelgede yer almadı.

Vatan gazetesinin haberine göre, özellikle Bilgi İşlem Departmanı ve Verimli Kaynak Kullanımı birimlerinde daha önce türbanını kapı önünde çıkaran personelin genelgeden sonra türbanıyla çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Yıldırım: Ben karışmam

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın yeni kıyafet genelgesi ile ilgili haberler konusunda, "Bunlara ben karışmam. Bana bağlı bir şirket değil. Üstelik de bir kamu şirketi değil" dedi.

Binali Yıldırım, Suriye Başbakanı Naci Otri'yi resmi karşılama töreni öncesinde Başbakanlık Merkez Bina önünde gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın yeni kıyafet genelgesinde personelin türban takmasını engelleyen "saçlar daima açık olacaktır" ifadesinin çıkarıldığına yönelik haberlerle ilgili soruya, "Bunlara ben karışmam. Bana bağlı bir şirket değil. Üstelik de bir kamu şirketi değil. Dolayısıyla ne yapıyorlar ne ediyorlar... Ben onların performansına bakıyorum sadece. Vatandaşlara, müşterilere yanlış yaparlarsa canlarına okuruz. Öbür türlü işlerine burnumuzu sokmayız" yanıtını verdi.

Binali Yıldırım, "Kıyafet konusunda sıkıntı yok o zaman" sözleri üzerine de "Bilmiyorum nedir. Kıyafet var mıdır, yok mudur? Nedir... İncelemeden bir fikir söylemem uygun olmaz, ben de yeni gördüm öyle bir şey" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir