THY'nin İstanbul-Moskova sefer sayısı düştü

Aeroflot'a İstanbul için günde 3 sefer izni verilmeyince THY'nin Moskova seferleri sayısı 4'ten 2'ye düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rus hava yolları şirketi Aeroflot'un İstanbul-Moskova sefer sayısını günde 3'e çıkarma isteğine olumlu yanıt verilmeyince, THY'nin İstanbul-Moskova sefer sayısı 4'ten 2'ye indirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aeroflot'un sefer sayısını günde 3'e çıkarma isteğini Atatürk Havalimanı yönetimi, havaalanının yoğunluğundan dolayı beklemeye aldı. Rus tarafı ise bunu talebinin reddedilmesi şeklinde yorumlayarak THY'nin İstanbul-Moskova sefer sayısını dünden itibaren misilleme amacıyla indirdi.

Türk Sivil Havacılık Kurumunun talimatı üzerine harekete geçen Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Atatürk Havalimanı trafiğinin yoğunluğunu hatırlatarak, söz konusu taleplerin sadece Rusya'dan değil, başka ülkelerden de olduğunu, Aeroflot'un talebinin değerlendirildiğini ve talep ettiği hattın açılmaya çalışıldığını iletti.

Büyükelçilik, bu konuda bir art niyetin olmadığını ve başka ülkelerin de beklemede olduğunu belirterek, THY seferlerinin yeniden normale dönmesi talebinde bulundu. Rus tarafının yanıtının beklendiği öğrenildi.

THY'nin de sefer sayısının düşürülmesinden dolayı mağdur olan biletli yolcuları Moskova'ya daha büyük uçak göndererek taşımaya çalıştığı belirtildi.

Bu arada, Türkçe yayın yapan "Turkrus.com" internet haber portalı, krizin Türkiye'nin Areoflot'un istediği yeni hat iznini vererek çözüldüğünü, seferlerin yarından itibaren eski haline döneceğini bildirdi. Haberde, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerin de ilave hat talebinin karşılandığı kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir