”THY'nin sefer sayısını ikiye katlamak istiyoruz”

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Kotil THY!'nin haftalık 5 bin olan sefer sayısını 10 bine çıkarmak istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BODRUM - THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin haftada 5 bin olan sefer sayısını haftada 10 bine çıkarmak istediklerini belirterek, "Çünkü Avrupa'da en büyük şirket olmak istiyoruz" dedi.
Kotil, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED), Bodrum'un Turgutreis beldesindeki Paloma Yasmin Otel'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, yurt dışından gelen uçaklarda 3 yolcudan birinin transfer yolcu olduğunu, gelirlerinin yaklaşık yüzde 60'ını yurt dışındaki satışlardan elde ettiklerini söyledi.  
Avrupa'nın dünya havacılığının yüzde 28'ini oluşturduğunu ifade eden Kotil, "150 milyar dolar para Avrupa'da hava yolları içerisinde dönüyor. Biz yüzde 5-10 da alsak 15 milyar dolar yapıyor. Bizim kaynağımız transit yolcular. Personel sayımızda çok fazla bir artış olmamasına rağmen, yolcu sayımızda yaklaşık 3 kat artış yaşandı" dedi. 
 Bu yıl çok hat açarak yatırım yaptıklarını ve 31 milyon yolcu hedeflediklerini bildiren Kotil, şöyle devam etti:
"Haftada 5 bin sefer yapıyoruz. Bunu haftada 10 bine çıkarmak istiyoruz, çünkü Avrupa'da en büyük şirket olmak istiyoruz. Biz Avrupa'nın ilk 5 yıldızlı havayolu şirketi olmak istiyoruz. Bizim toplam gelirimizin yüzde 60'ı, yurt dışındaki seyahatlerden oluşuyor. Karlılıkta dünya 6'ncısıyız. Kapsama alanında dünyada 8'inci sıradayız. 126 yurt dışı, 37 yurt içi noktamız var. Güney Avrupa'da en iyi hava yoluyuz. Ekonomi sınıfında dünyanın en iyi ikram hizmeti veren hava yoluyuz ve 1'inci sıradayız. Kayıp bagajda Avrupa'da en başarılı 3'üncü hava yoluyuz. Avrupa Hava Yolları Birliği (AEA) üyesi hava yolları arasında büyüme hızında 1., yolcu sayısında da 3. sıradayız."
Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Cenk Sezgin, Kotil'e, Bodrum'un sembolik tapusunu verdi.