THY'ye 3 Nisan'a kadar süre verdiler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları (THY) yönetimine, 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili 3 Nisan'a kadar tekrar masaya oturmaları için çağrı yaptıklarını bildirdi.
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında basın açıklaması yapan Ayçin, uyuşmazlık halinde oldukları ve 14 bine yakın üyelerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili resmi ara bulucu tutanağının sendikalarına 25 Mart'ta tebliğ edildiğini söyledi.
Ayçin, bu aşamadan sonra sendikalarının yetkili kurulunun 27 Mart'ta toplandığını aktararak, grev konusuyla ilgili gerekli kararların alındığını belirtti.
Sendikanın, üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunmasını temel amaç edindiğini vurgulayan Ayçin, "Süreci sağduyu ve iyi niyetle çözüme ulaştırmak için, bugüne kadar çaba harcadık. Bu nedenle ulusal hava yolumuz THY'nin alınacak grev kararıyla oluşabilecek rezervasyon kayıplarını, marka ve imajda oluşacak olumsuzlukları, turizm ve ihracat konusunda yaşanacak sıkıntıları dikkate alarak, THY yönetimine 3 Nisan'a kadar tekrar masaya oturmaları için yazılı çağrı yaptık" diye konuştu.
 
Ayçin, uzlaşma davetlerinin sonuçsuz kalması halinde sendika yönetim kurulunun yeniden toplanacağını dile getirerek, gereken kararların alınacağını kaydetti. THY yönetimini uyardıklarını belirten Ayçin, "Sendikanın bugün sunduğu görüşme çağrısı fırsatını iyi değerlendirin. Şirketi kaosa ve riske atan macera yollarından vazgeçin. Gelin, masada sorunları bütünsel olarak ele alalım ve çözelim" dedi.
Basın açıklamasına katılan sendika üyeleri, konuşmanın ardından bir süre halay çekti.