TİB'den CHP'nin önerge haberine sansür

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, bir internet sitesinde yer alan "CHP'nin TBMM'ye verdiği sonu önergesi" haberinin kaldırılmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) iddiaya göre, bir internet sitesinden CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde verdiği bir soru önergesiyle ilgili haberin yayından kaldırılması istedi. Aynı türden bir uyarı CHP'li Vekil Umut Oran'ın kişisel sitesi için de verildi. 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, internet haber sitesi T24'ten, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesi haberini yayından kaldırmasını istedi.TİB, talebine gerekce olarak İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 23 Ocak tarihli kararını gösterdi.

T24 imtiyaz sahibi gazeteci Doğan Akın, kaldırılması istenen haberde yayın yasağı getirilen 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili herhangi bir unsur bulunmadığını, karara gerekçe olan mahkeme kararını henüz göremediklerini, ayrıca söz konusu soru önergesi metninin zaten Meclis web sitesinde de bulunduğunu belirtti.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, yazısında, haberin web adresini kaydederek mahkeme kararına konu içeriğin derhal çıkarılmasını ya da Türkiye'den erişiminin engellenmesini istiyor.

 CHP'li Milletvekili Umut Oran'nın sitesine de yapıldı

Umut Oran yaptığı açıklamada, "Meclis'e sunduğum bir yazılı soru önergesini içeren kişisel web adresimle ilgili olarak, erişimin engellenmesi talep edildi. Kim hangi hakla  web sitemde yayımlamama yasak koymaya cüret edebilir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir