TİM'den terör saldırısına tepki

TİM Başkanı Büyükekşi Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlık onurundan, insanı insan yapan etik değerlerden zerre kadar nasibini almamış terörist odaklar, masum canlara son veren bu hain saldırılarla aynı zamanda kendi sonlarını da hazırlamaktadır." açıklamasını yaptı.

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada, TİM olarak Gaziantep'teki terör saldırısını kınadıklarını bildirdi. 

Gaziantep'te bir sokak düğününde gerçekleşen canlı bomba saldırısıyla terörün çirkin yüzünün bir kez daha görüldüğünü ifade eden Büyükekşi, şunları kaydetti:

"İnsanlık onurundan, insanı insan yapan etik değerlerden zerre kadar nasibini almamış terörist odaklar, masum canlara son veren bu hain saldırılarla aynı zamanda kendi sonlarını da hazırlamaktadır. Türk milletinin her ferdi gibi, Şahin Bey, Şehit Kamil gibi kahramanların evlatları olan Gaziantepliler için, böylesi terörist girişimler yürekleri yaksa da ülkemizin yarınları için bir olma azmini bilemekten öteye gidemez. 

Unutulmamalıdır ki kahraman milletimizin sabrını sınayan, milletimize düşmanlık besleyen her yapılanma, her terörist odak gibi gazi şehrimizdeki menfur saldırının sorumluları da sefalet içinde tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak ve her zaman lanetle anılacaklardır."

TİM Başkanı Büyükekşi, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

"Her türlü kirli hesap ve plan, başarısız olmaya mahkumdur" 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulunarak, "Gaziantep'te bir düğün alanını hedefleyecek kadar ahlak ve vicdandan yoksun kanlı terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Çok sayıda masum insanımızın hayatını sonlandıran bu kanlı saldırı iç barışımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmayı hedefleyen, sinsi amaçları olan kalleşçe bir girişimdir. Her türlü kirli hesap ve plan, 15 Temmuz akşamı daha da güçlenen Türkiye'deki milli ruh karşısında başarısız olmaya mahkumdur." ifadelerini kullandı.