TKAG Projesi açılışı 22 Eylül'de yapılacak

TKAG Projesi'nin hedef grupları arasında kamu kurumları, üretici ve ihracatçı özel sektör kuruluşları ve tüketiciler yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticarette teknik engellerin ortadan kaldırılması ve taraflar arasında malların serbest dolaşımının sağlanması amacıyla uygulanacak olan "Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi (TKAG) Projesi"nin açılış töreni, 22 Eylül Çarşamba günü Ankara'da yapılacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, açılış töreni Ankara Sheraton Otelinde gerçekleştirilecek, AB tarafından finanse edilen ve Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin (MFİB) sözleşme makamı olduğu 4,8 milyon euro tutarındaki projede kamu kesimini Dış Ticaret Müsteşarlığı, özel sektörü ise KalDer temsil ediyor.

Bir teknik destek projesi olma özelliği taşıyan TKAG Projesinin hedef grupları arasında kamu kurumları, üretici ve ihracatçı özel sektör kuruluşları ve tüketiciler yer alıyor.

Proje kapsamında, ilgili bakanlıklar ve ilgili diğer kamu kurumları personelinin yanı sıra üreticiler, tüketiciler, uygunluk değerlendirme kuruluşlarına yönelik eğitimler ile konferanslar ve farkındalık yaratma kampanyaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca, özellikle KOBİ'lerin güncel ihtiyaçları dikkate alınarak, üreticilere yönelik AB teknik mevzuatı alanındaki teknik bilgi düzeyini artırmayı amaçlayan eğitim programları düzenlenecek.

TKAG Projesi çerçevesinde, tüketicilerin yanı sıra üreticilerin ürün güvenliği, standartlar ve piyasa gözetim ve denetimi ile ilgili konularda bilgilendirilmesini amaçlayan geniş kapsamlı farkındalık yaratma kampanyalarının uygulanması öngörülüyor. Bu amaçla proje süresince bilgilendirme haftaları da gerçekleştirilecek.

Açıklamada, projenin açılış törenine Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı'nın katılacağı bildirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir