TOBB'dan Gazze ve Türkmenler'e yardım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, temel gıda maddelerinden oluşan 25 TIR dolusu yardımı, 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu'da ve Doğu Türkistan'da yaşanan acılara duyarsız kalınamayacağını belirterek, 25 TIR dolusu yardımın, 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştırılacağını bildirdi.

TOBB'un Irak'taki Türkmenlere ve Gazze'ye gönderdiği yardımları taşıyan TIR'lar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay'ın katıldığı törenle yola çıkarıldı.

Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, yağ, un, şeker, makarna, zeytin, pirinç gibi temel gıda maddelerinden oluşan 25 TIR dolusu yardımın, 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştırılacağını ifade etti.

TOBB olarak hem Türkiye ekonomisi için çalıştıklarını hem de sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Gün oldu, 81 ilde çocuklara okul olduk, kitap olduk, muhtaçlara destek olduk. Gün oldu, Edirne'de, Samsun'da, Antakya'da afet mağdurlarının yanında olduk. Sakarya'da, Bingöl'de, Elazığ'da, Van'da depremzedelere ev olduk. Ambulans ihtiyacı oldu, ambulans olduk, ilaç ihtiyacı oldu, ilaç olduk, hastane ihtiyacı oldu, hastane olduk. Yeşil Türbe'de, Selimiye'de ata yadigarı mirasımıza sahip çıktık. Hacı Bektaş'ta fakülte olduk. Ecdadımızın ayak bastığı her yere biz de elimizi uzattık. Somali'ye gıda yardımı yaptık, Pakistan'da sel felaketi olduğu zaman zarar görenlerin yanındaydık, Bosna'da savaş mağdurlarının tedavisi için hastane açtık. Biz 'Mazlumun duasıyla Allah arasında perde yoktur' dedik. Güçsüze güç katmaya, muhtaca omuz vermeye, zorda olanın yanında durmaya gayret ettik."

Hisarcıklıoğlu, son 3 yılda binlerce Türkmen'in çatışmalarda şehit olduğunu, pek çoğunun da evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, bin yıldır Türkmenler'in yurdu olan bölgede Türk varlığını korumanın önemli bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Gazze'de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalınamayacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bütün bu coğrafyada, Ortadoğu'da, Doğu Türkistan'da yaşanan acı bizim acımız. Bu durumda TOBB olarak elimiz kolumuz bağlı kalamazdık, kalmayacağız" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, daha önce de 100 bin Filistinli için değeri 1 milyon lirayı aşan 5 TIR dolusu malzemeyi Gazze ve Batı Şeria'ya Kızılay aracılığı ile gönderdiklerini, Kudüs'teki hastaneye yardımda bulunduklarını anımsatarak, Filistin'de Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yaraların sarılması için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü girişimde bulunmaya hazır olduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Silahla barış kurulmaz, nefretin dili huzura kavuşturmaz. Biz bölgemizde artık sevginin, adaletin ve özgürlüğün hakim olmasını istiyoruz. Masum çocukların ve sivillerin öldürülmesi noktasına kadar varan Gazze'deki saldırıların bir an önce bitmesini ve vicdanları kanatan görüntülerin sona ermesini bekliyoruz" dedi.