Tofaş'ta bayrağı Kamil Başaran devraldı

Tofaş Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pandır görevlerinden ayrıldı, yerine Kamil Başaran atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tofaş Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Pandır görevlerinden ayrıldı. Pandır'ın yerine, 20 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere Kamil Başaran'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak atandı.

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yaklaşık 21 yıl boyunca Tofaş'a çeşitli görevlerde hizmet eden ve FIAT'ın uluslararası organizasyonlarında yöneticilik yapan Kamil Başaran'a Üst Yöneticilik (CEO) görevinde başarılar diledi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım 2006 tarihinden bu yana Tofaş'ta Üst Yönetici olarak görev yapan Ali Pandır'ın 20 Ocak 2012 itibariyle görevini Kamil Başaran'a devredeceği, 3 yıldan 5 yıla uzatılan görev süresini tamamlayan Pandır'ın FIAT Grubu içerisinde yeni sorumluluklar üstleneceği belirtildi.

Mustafa Koç, verdiği hizmetlerden ötürü Koç Ailesi, Koç Holding ve Koç Topluluğu adına Ali Pandır'a teşekkür ederken, "başarılı yönetimiyle Tofaş'ın tüm dünyada ilgiyle takip edilen başarı öyküsüne önemli katkılar sağlayan" Pandır'a bundan sonraki yeni görevlerinde başarılar diledi. Koç, Tofaş'ın bugün Avrupa'nın en büyük ülkelerindeki lider markalara ihracat yapar duruma geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyada en çok ARGE harcaması yapan ilk bin şirket içinde boy gösteren Tofaş, topyekun bir dünya şirketi olma yolunda emin adımlar ile ilerlemektedir. Bu önemli yolculukta yaklaşık 21 yıl boyunca Tofaş'a çeşitli görevlerde hizmet etmiş, FIAT'ın uluslararası organizasyonlarında yöneticilik yapma fırsatı bulmuş Sayın Kamil Başaran'a CEO'luk görevinde başarılar diliyorum."

FIAT EMEA Bölge Başkanı Gianni Coda da "Ali Pandır'a Tofaş'ın son 5 yılda gösterdiği büyük gelişimine sağladığı önemli katkılardan dolayı şahsen teşekkür etmek istiyorum. Tofaş, çok hızlı büyüyen bir şirket ve sayın Kamil Başaran'ın CEO'luğu döneminde Tofaş'ın hızla büyümeye devam edeceğine inancım tamdır. Uluslararası tecrübeye sahip çok değerli bir yönetici olan Kamil Başaran'a yeni görevinde başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Kamil Başaran 2004'te İtalya'ya atandı

Tofaş Üst Yöneticisi olarak atanan Kamil Başaran, Tofaş'ın yurt dışına ihraç ettiği araçların geliştirilmesi ve üretiminde fark yaratan çalışmaları gerçekleştirerek 2004 yılında FIAT'ın İtalya'daki merkezine transfer olmuştu. FIAT'ın üst düzey yöneticileri tarafından "uluslararası çalışma kültürüne adaptasyon esnekliği" özelliği ile kendisinden övgü ile bahsedilen Kamil Başaran, orta eğitimini TED Ankara Kolejinde tamamladıktan sonra 1979 yılında Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Mühendisliği bölümünden lisans, 1983 yılında Cologne University of Applied Science Fachhochschule Makina Konstrüksiyon Bölümünden yüksek lisans derecesi aldı.

Kamil Başaran, 1983-1984 yılları arasında Almanya KHD şirketinde görev yaptıktan sonra Türkiye'ye dönerek Tofaş'ta çalışmaya başladı. 1984-1995 yılları arasında ürün ve üretim konularında çeşitli yönetim seviyelerinde görevler alan Kamil Başaran 1995-1999 arasında Yalın Üretim Sorumlusu olarak çalıştı.

1999-2001 yıllarında Doblo Ürün Geliştirme Platformu Müdürlüğü, 2001-2004 yıllarında ise Satın Alma Direktörlüğü görevlerinde bulunan Başaran, Tofaş'ın yurt dışına ihraç ettiği araçların üretiminde oynadığı önemli rol ve dikkat çekici çalışmalarından dolayı 2004 yılında FIAT'ın İtalya'daki uluslararası organizasyonuna atandı. 2004-2007 yılları arasında İtalya'da Tedarikçi Geliştirme ve Maliyet Yönetimi Direktörü olarak görev yapan Kamil Başaran, FIAT'ın dünya çapındaki organizasyonları ve gelişmekte olan pazarlarda maliyet yönetimi konularında verimli ve güçlü yöntemler geliştirilmesinde ve süreçlerin yönetilmesinde aktif rol oynadı. 2007 yılından bu yana otomotiv yan sanayi şirketleri Martur AŞ ve Fompak AŞ'de Üst Yönetici (CEO) olarak görev yapan Başaran, evli ve iki çocuk babası. Başaran, ileri seviyede İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir