TOKİ ile 5 milyon metrekarelik yeni kent kuracağız

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin 5 yıllık yol haritasını hazırladıklarını belirterek, TOKİ ile 5 milyon metrekare alanda yeni bir kent kuracaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

M. TEKİN ÇİÇEK

GAZİANTEP - Gaziantep Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında belediye başkanı olarak geçirdiği bir yılın değerlendirmesini yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ ile 5 milyon metrekare alanda yeni bir kent kuracaklarını, 5 yıllık yol haritası kapsamında öne çıkan projelere 300 milyon TL’lik kaynak aktaracaklarını söyledi. Başlangıçta kent halkının en önemli sorun olarak öne çıkardığı ulaşıma odaklandıklarını belirten Şahin, “Çünkü kent yoğun göç alıyor ve yaşam kalitesi arttıkça kullanılan araç sayısı da çoğalıyor. Hemen ulaşım master planını devreye soktuk. Trafik sorununu çözmek için kavşaklı yol çalışmalarına ağırlık verdik. Küçük Sanayi Sitesi ile OSB’de 200 bin kişi çalışıyor ve buradaki ulaşım sorununu çözmek için de hafif raylı sistemle Gaziray’ı birleştirme projelerimiz var” dedi. 

Gaziantep’in su problemini çözmek için Kahramanmaraş’ta temiz su kaynakları bulduklarını dile getiren Şahin, “DSİ Genel Müdürü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir proje hazırladık. 1 yıl kadar sonra tünelleri, 120 kilometrelik su kanalları ve su borularıyla yaklaşık 500 milyon TL’lik bir yatırımla bu suyu şehrimize getireceğiz. İtfaiye birimine de 30 kişi alarak gençleştirme yaptık” diye konuştu. 

OSB civarında mera vasfını kaybetmiş alanlarda uydu kentler kuracaklarını belirten Şahin, “5 milyon metrekare alanda TOKİ ile beraber AVM, hastane, okul gibi ihtiyaçların da karşılanacağı yeni bir şehir kuracağız” şeklinde konuştu. 

Acil eylem planında kentin acil yapılması gereken işlerini çıkarttıklarına vurgulayan Şahin, “Bir yılda yaklaşık 300 kilometre asfalt, 51 kilometre yeni yol ve köprülü kavşak yaptık. Ama esas büyük işlerin kongre merkezlerinden, panoramik müzelere, çok fazla konut alanlarının, uydu kentlerinin yapıldığı bir Gaziantep’in planlamasını yaptık. İmar ve ulaşım master planlarımızın ihalelerini yaptık. Bu şehirde nerede metro yapılacak, uydu kentler nerede planlanacak ve nasıl şehirleşeceğiz bunun master planı yapılacak. Böylece 5 yıllık yol haritası da elimizde olacak” dedi. Fatma Şahin bundan sonraki 1 yılda kongre merkezi, köprülü kavşaklar, bin konutluk rezerve alanı, TCDD ile birlikte Gaziray projesi gibi çalışmalara 300 milyon TL’lik kaynak aktaracaklarını söyledi.