Topal çifti 4 çocuğa sevgi evi açıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Selda Topal tarafından planlanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından desteklenen "RÜYA 1 GÜN” projesinin 4. Etabı minicik kalpler için gerçekleştirildi.  Rüya 1 Gün projesi kapsamında Fenerbahçeli Futbolcular Mehmet Topal, Mehmet Topuz Salih Uçan ile Selda Topal,  Ebru Güzel ve Şenay Akay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Kocamustafapaşa Çiğdem Özkan Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin'in karşıladığı grup, yuva ve bakımı üstlenilen çocuklar hakkında bilgi aldı. Bakanlık bünyesinde sürdürülen çalışmalar, çocuk yuvalar ve Sevgi Evleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Önal İnaltekin, "Rüya 1 Gün” ekibi ve futbolculara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İnaltekin'in gezdirdiği yuvada duygu dolu anlar yaşandı. 0-2 grubu bebek ve çocukların kaldığı katları gezip, bebeklere büyük ilgi gösteren ekip, onların sürekli sevgi isteyen bakışları karşısında gözyaşlarını tutamadı.
Rüya 1 Gün'ü hayata geçiren Selda Topal, ziyaretin ardından İl Müdürü ile yaptığı görüşme doğrultusunda bir Sevgi Evi'ni Selda Mehmet Topal çifti olarak üstleneceklerini belirtti. Mehmet Topuz ve Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan ise, üzerlerine düşen her ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Selda Topal, burası son derece bakımlı, fiziki olarak tüm konfor Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Ancak en önemli ihtiyaçları olan anne-baba sevgisinden yoksunlar bu sevgi hiçbir lüksün yerini tutamaz.  Beş dakikalık sevgi bile onlar için aylarca süren birlikteliğe bedel geliyor. Kucağımıza aldığımız bebekler, hissettikleri sevgiyi terk etmemek için kucağımızdan inmek istemediler.Onların bizi bırakmamak için döktüğü göz yaşı hepimizi harap etti.
Topal, "Müdür Bey'in anlattığı Sevgi Evleri projesi, küçük yaştan itibaren onları yuva ortamından aile ortamına geçirecek çok önemli bir proje. Her ne kadar gerçek anne babalarının yerini tutmayacak olsa da gelişimlerine önemli katkılar sağlayan ve toplumla iç içe yaşamalarına olanak tanıyan bir yapı.
Bu kapsamda biz de dört çocuğumuzun kalabileceği bir Sevgi Evi'ni üstleneceğiz. Kurulacak olan evde kalacak 4 çocuğa Bakanlık tarafından görevlendirilen Çocuk Gelişimi uzmanları ebeveynlik yapacak. Bizler de elimizden geldiğince yanlarında olup, onların manevi ailesi olacağız. Biricik evladımız Mehmethan'ın da abla ve kardeşleri olacak. Bundan böyle 5 çocuğumuz olacak.
Sevgi Evleri projesine yaptığımız küçük katkı belki de 4 çocuğa aydınlık bir gelecek konusunda katkı sağlayacak. Biz örnek olalım istiyorum. Bunu açıklamamızın nedeni de bu. Durumu el veren herkesi Sevgi Evlerin'nde minik kalplere yuva olması için çağrıda bulunuyoruz" dedi.