Toplu sözleşmeyi konuşacaklar

Üçlü Danışma Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Memurların toplu sözleşme hakkını kullanabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemelerin ele alınacağı Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, Bakanlıkta gerçekleşen toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Bakanlık ve sendikanın uzmanları katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamada bulunan Bakan Çelik, 4688 sayılı, 46 maddeden oluşan Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nu değiştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Kanunun yeni adının "Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu" olacağını belirten Çelik, kanunda 26 maddenin değişeceğini, bir maddenin kalkacağını, kanuna 2 geçici madde ekleneceğini ifade etti.

45 madde olarak hazırlanan taslak metin üzerinde nihai bir değerlendirme yapıp yasa taslağını hızlı şekilde Bakanlar Kurulu'na sevk edeceklerini kaydeden Çelik, TBMM açılır açılmaz konunun Genel Kurul'da görüşülmesi ve yasalaşması için yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bakan Çelik, "Bu nihai toplantıda inanıyorum ki son şeklini vererek toplu sözleşme sürecini başlatmış olacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir