Toptan, Makedonya ve Arnavutluk'u ziyaret edecek

Yarın Makedonya'ya gidecek olan Toptan, Üsküp'te düzenlenen "Türkçe Eğitim Günü Milli Bayramı" etkinliklerine katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ve Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı Jozefina Topalli'nin davetlisi olarak bu ülkelere resmi ziyaretlerde bulunacak.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın beraberindeki parlamento heyeti ile Makedonya'ya gidecek olan Toptan, aynı gün Üsküp'te düzenlenen "Türkçe Eğitim Günü Milli Bayramı" etkinliklerine katılacak.

Toptan ve Veljanoski başkanlığında, 22 Aralık Pazartesi günü heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirilecek. Toptan, daha sonra Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski tarafından kabul edilecek.

Toptan, Makedonya Meclisi Genel Kuruluna hitap ettikten sonra, Veljanoski ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

25 Aralık Perşembe günü Türkiye'ye dönecek

Toptan ve beraberindeki heyet 23 Aralık Salı günü Manastır, Rense ve Struga'da temaslarda bulunduktan sonra Arnavutluk'a geçecek.

Toptan, Arnavutluk Halk Meclisi Başkanı Jozefina Topalli ile 24 Aralık Çarşamba günü ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi tarafından kabul edilecek olan Toptan, daha sonra Başbakan Sali Berisha'yı kabul edecek.

Arnavutluk'ta yaşayan Türk iş adamları ve vatandaşları ile bir araya gelecek olan Toptan, Tirana Üniversitesi ve Arnavutluk ile askeri iş birliği faaliyetleri yürüten Danışma ve Koordinasyon Tim Komutanlığını ziyaret edecek.

Toptan ve beraberindeki heyet, 25 Aralık Perşembe günü Türkiye'ye dönecek.