Torium, LEED sertifikasını aldı

Torium, Avrupa'da LEED Altın sahibi en büyük binalarından biri oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) İstanbul'daki ilk AVM yatırımı Torium, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik "LEED" sertifikasını Türkiye'de almaya hak kazanan ilk alışveriş merkezi oldu.

Çevreye duyarlı uygulamalarıyla Torium, Avrupa'da da LEED Altın sahibi en büyük binalarından biri oldu.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torium LEED Sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 9 ay önce açılan yeni nesil alışveriş merkezi Torium'un çevreye duyarlılık anlamında da öne çıktığını belirterek, "6 farklı konu başlığında 40-50 kriteri önemli ölçüde uygulayarak LEED Altın Sertifikayı kazanmış olduk" dedi.

Torun AVM Genel Koordinatörü İlham İnan Dündar da Torium'da su verimliliği gözetilerek kullanılan malzemeler ve su geri dönüşüm üniteleri ile şebeke suyu kullanımında yüzde 45, enerji verimliliği ile de enerjide yüzde 33 tasarruf sağladıklarını söyledi.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Eğitim Partneri Cemil Yaman da 4 farklı sertifika seviyesi üzerinden verilen LEED'de Torium'un yüksek bir puan alarak Gold seviyesinde sertifika almaya hak kazanan Avrupa'nın en büyük binalarından birisi olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir