Torpilcilerin de ipliği pazara çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İsimler belli. Çıkıp hangi gerekçeyle torpil istediğini açıklasın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - 'Yargıda torpil' iddialarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsimler üç aşağı beş yukarı belli. Çıkıp hangi gerekçeyle torpil istediğini açıklasın" dedi.

Kılıçdaroğlu ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda VIP salonunda buluşarak, birlikte Antalya uçağına bildiriler. Uçağa geçerken, Baykal'ın torunun okul kaydı için gittiği ABD ziyaretine ilişkin sohbet eden ikili, uçakta da yan yana oturdu. Kılıçdaroğlu ve Baykal uçağa binişleri sırasında ise bazı yolcular tarafından alkışlandılar.

Kılıçdaroğlu uçaktan indikten sonra da VIP salonuna giderken araçta, gazetecilerin HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in 'torpil' iddialarına ilişkin soruyu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Böyle iddialar aslında çok ciddi iddialar. Bu ciddi iddialara karşı dernekler ve Hükümet anında yanıt versin diye beklerdim ama seslerini çıkarmadılar. Demek ki müdahale ediyorlar, müdahale girişiminde bulunuyorlar. Bundan sonra ortaya çıkacak tablonun daha da vahim olacağını herkesin bilmesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "Dede talimatıyla atama devri bitiyor" sözünün hatırlatılması üzerine de "Demek ki yargı kimseden icazet almıyor. Torpil için başvuranlar başkaları. Onların da ipliği pazara çıktı. Söyleyen kişi belli bu konudaki yetkili bir kişi, isimler üç aşağı beş yukarı belli. AKP'nin genel başkan yardımcısı kim? Çıkıp hangi gerekçeyle torpil istediğini açıklasın" yanıtını verdi.

Deniz Baykal da her iki soruya ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine, Kılıçdaroğlu'nun ortak bir değerlendirmede bulunduğunu kaydetti.

Baykal ve Kılıçdaroğlu, havaalanından çıkarken de vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve Baykal daha sonra Antalya gezisine katılan Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve diğer milletvekilleri ile parti otobüsüne binerek hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir