Toyoda suçunu kabul etti

Toyota'nın Başkanı Toyoda, geri çağırmalarla ilgili tüm sorumluluğu kabul etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - Japon otomotiv şirketi Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda, geri çağırmalarla ilgili tüm sorumluluğu kabul ettiğini belirtti. 
Şirketin araç geri çağırmalarıyla ilgili olarak ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yapılacak komite toplantısına katılacak Toyoda'nın, burada yapacağı konuşma metninde, şirketin güvenlik kontrollerini aynı tempoda sürdürmek için fazla hızlı büyüdüğünü bildirdi. 
Toyota sahiplerinin yaşadığı kazalarla ilgili üzüntüsünü dile getiren ve bu tip trajedilerin bir daha yaşanmaması için elinden geleni yapacağını söyleyen Başkan Toyoda, "İsmim her üretilen otomobilde var. Toyota'nın müşteri güvenini yeniden sağlamak için durmaksızın çalışacağı konusunda kişisel taahhüdüm var" dedi.
Japonya'da yayımlanan ulusal Asahi Gazetesi, Toyoda'nın sunumunun sadece Toyota'nın kaderini değil, tüm Japon şirketleri ve bu şirketlerin ürünlerine duyulan müşteri memnuniyetini etkileyebileceğini belirtti. 
Şirket, gaz pedalındaki bir hata ya da paspasa takılmadan kaynaklı gaz pedalı sıkışması ve fren sorunu yüzünden hibrid araçlar da dahil 6 milyondan fazlası ABD'de olmak üzere küresel çapta 8 milyonu aşkın aracı geri çağırdı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir