Trabzon'da 500 genci istihdam etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Trabzon'da açtıkları çağrı merkezinin 500 gence istihdam imkânı sağladığını söyledi.
Bir süredir faaliyette olan yeni çağrı merkezinin resmi açılışı dün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan'ın katılımıyla gerçekleşti.
 
'En büyük sorumluluk'
 
Teknoloji yatırımlarıyla insanların ve kurumların hayatında fark yarattıklarını belirten Süreyya Ciliv, şöyle konuştu:
"Doğuya ilk büyük teknoloji yatırımını Erzurum ve Diyarbakır çağrı merkezlerimizle yaptık. Bugün yurt içinde 15, yurtdışında ise 5 olmak üzere toplam 20 çağrı merkezimizle müşterilerimize en iyiyi sunma çabasındayız. Karadeniz Bölgesi'ne Karabük ve Artvin'den sonra açtığımız Trabzon çağrı merkezimiz ile Anadolu'daki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şirket olarak gençlerimize istihdam yaratmayı en büyük sosyal sorumluluğumuz olarak görüyor, yeni çağrı merkezimizin Trabzon halkına hayırlı olmasını diliyorum."
 
Çağrı merkezlerinde 67 bin kişi çalışıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Turkcell çağrı merkezinin açılışında, dünyada çağrı merkezlerinin cirosunun 370 milyar dolar, çalışan sayısının da 11 milyon olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Gelişmiş ülkelerde 300 vatandaş başına bir tane çağrı karşılayan var. Türkiye'de bu sayı 2 bin. Türkiye'de çağrı merkezlerinde çalıştırılabilecek gençlerimizin 6 kat daha arttırılma imkanı bulunuyor. Şu anda 67 bin çalışan var. Bunu 6 ile çarp. 400 bine rahatlıkla çıkabiliriz."