Trabzon'da çığ felaketi: Kurtarma çalışmaları sürüyor!

Çaykara ilçesindeki hidroelektrik santrali (HES) şantiyesinde çığ altında kalan 4 işçiyi arama kurtarma çalışmaları, 3'üncü günde yeniden başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlasan mevkiinde yapımı devam eden HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu kar altında kalan 4 işçiyi arama kurtarma çalışmaları, 3'üncü günde yeniden başladı. 

Cumartesi günü 13.30 sıralarında Çaykara ilçesi Kavlasan mevkiinde yapımı süren HES tüneli inşaatında tünel dışında arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi yukarıdan gelen çığın altında kalmıştı. Şantiye çalışanları hemen çığ altında kalan arkadaşlarının yardımına koşarken, çığ altında kalan işçilerin çıkartılması için çalışma başlatılmıştı. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle çığ altında kalan 4 işçiye henüz ulaşılamadı.

AFAD: 4 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

AFAD, Trabzon'un Çaykara ilçesi, Kovalan mevkiinde meydana gelen çığ düşmesi sonucunda 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 4 kişiyi kurtarma çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi. 

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kovalan mevkiinde meydana gelen çığ düşmesi sonucunda, beş işçinin çığ altında kaldığı belirtildi. 

Olayda 1 işçinin hayatını kaybettiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, çığ altındaki 4 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Şantiye bölgesinde mahsur kalan 28 kişiden 18'i kurtarıldı

"17 kişilik AFAD ekibi olay bölgesine ulaşmak için yaklaşık 1,5 kilometrelik yolu iş makinaları ile açarak ilerliyor. Diğer ekipler şantiye alanında destek ekip olarak bekletiliyor. AFAD ekipleri, şantiye bölgesinde mahsur kalan 28 kişiden, 18'ini güvenli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırdı. Bölgedeki yoğun tipi ve kar yağışı çalışmaları yavaşlatmaktadır. Hava şartları elverişli olduğu takdirde Genelkurmay Başkanlığı'ndan görevlendirilen helikopterler, arama kurtarma operasyonuna havadan destek verecektir. Operasyona, AFAD koordinasyonunda 69 kişilik bir ekip ve 13 araç katılıyor. Gelişmeler takip edilmektedir."

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki bir hidroelektrik santralinin tünel inşatında meydana gelen olayda 5 işçinin çığ altında kaldığı belirtilmişti. 

Çığ altına kalan işçilerin isimleri açıklandı

HES tünelinde çığ altından cesedi çıkartılan işçinin Nusret Er, kar altında kalan işçilerin ise Muhammet Işıklı, Lokman Çalık, Erhan Arslan ve Can Özyürek oldukları öğrenildi.  

Vali: Çığ riski var, çalışmalar sürüyor

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, çığ felaketi sonrası detayları paylaşmıştı.

Çaykara ilçesindeki HES santrali tünel inşaatında çığ altında kalan kişilerin kurtarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Öz, Çaykara Karaçam Mahallesi Kavlatan Bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde çığ meydana geldiğini hatırlattı.

Çığ altında kaldığı tahmin edilen 4 işçinin kurtarılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Öz, "Çığ tehlikesi devam ettiği için çalışmalar kontrollü bir şekilde sürüyor. Olay yerine varan AFAD,  jandarma ekipleri ve şirket elemanlarınca çalışmalar devam ediyor" dedi.

Kaymakam: İhbar geldi ama...

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ise yaptığı açıklamada, ilçedeki Bal Kodu 2 adlı HES inşaatında çığ düştüğünü ve 5 işçinin çığ altında kaldığı yönünde kendilerine ihbar geldiğini bildirmişti.
      
Konuyla ilgili başka bir ihbarda ise çığ düşen alanda kimsenin olmadığının kendilerine iletildiğini ifade eden Gül, "Çığ altında kalanlar olup olmadığını söylemek mümkün değil. Söz konusu HES inşaatı ormanlık, dağlık bir alanda. Hemen iş makinelerimizi bölgeye yolladık, yolu açarak bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bölgeye gönderildi" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'un Çaykara ilçesinde çığın altında kalan 4 işçiyi arama çalışmaları hakkında dün bir dizi telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, felaketin yaşandığı andan itibaren konuyla yakından ilgilenen Erdoğan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile telefonda görüştü.

Erdoğan'ın, Çaykara ilçesi Kavlatan mevkisindeki bir özel işletmenin HES tüneli girişinde çığ altında kalan 4 işçiyi bulma amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir