Trabzon'daki patlamanın nedeni el bombası

İlk bulgulara göre 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan birahanedeki patlamanın, el bombasından kaynaklandığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TRABZON - Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bir birahanede meydana gelen ve 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın, ilk bulgulara göre el bombasından kaynaklandığı belirtildi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde, Hüseyin Tosun'un işlettiği birahanede dün gece meydana gelen ve Tosun'un da araların bulunduğu 9 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin polisin soruşturması sürüyor.

Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin elde ettiği ilk bulgulara göre, patlamaya el bombasının neden olduğu, bombayı atan kişinin kimliğinin ise belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

Hastanede tedavisi süren işletmeci Hüseyin Tosun'un alınan ilk ifadesinde, kimseyle husumetinin bulunmadığını ve kimseden şüphelenmediğini söylediği kaydedildi.

Polisin, Vakfıkebir ilçesinde 3 gün önce, alacak meselesinden kaynaklandığı belirtilen ve 2 kişinin silahla yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ile patlama olayının bağlantılı olabileceği üzerinde durduğu öğrenildi.

"Tüp patlaması sandık"

Birahanenin bulunduğu apartmanın üst katında oturan ve Müjgan Turan, ilk anda tüp patladığını sandıklarını, ancak aşağıya indiklerinde yaralıları gördüklerini söyledi.

Turan, "Kimin ne için yaptığını anlayamadık. Ama böyle bir olayı kınıyoruz" dedi.

Bu arada, güvenlik güçlerinin olay yerinde incelemelerini tamamlamasının ardından çevreden geçen vatandaşlar, patlamanın olduğu birahaneye bakmak için yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde, Hüseyin Tosun'a ait birahanede, dün gece patlama meydana gelmiş, iş yeri sahibi Tosun ile Necmi Çalık, İsmail Limandal, Serkan Alemdar, Mehmet Gümüş, Ahmet Yavuz, Mehmet Temel Tosun, Hamza Çilingir ve Ahmet Karadeniz yaralanmıştı.

Yaralılardan, durumu ağır olan Ahmet Yavuz'un, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.