Trenle GAP turu yeniden başladı

Değişik illerden 80 yolcuyu taşıyan tren, Haydarpaşa Garı'ndan hareket etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güvenlik gerekçesiyle 5 yıldır yapılmayan özel trenle GAP turu yeniden başladı. Değişik illerden 80 yolcuyu taşıyan tren, Haydarpaşa Garı'ndan hareket etti.

TCDD Vakfı kuruluşu olan Raytur Genel Müdürü Orhan Okur, trenin hareketinden önce yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 5 yıldır ara verilen GAP turlarının yeniden başladığını belirtti.

Tura İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Eskişehir'den gelen yoğun katılım başvurusu olduğunu, talepleri karşılamakta zorluk çektiklerini anlatan Okur, turun devamının geleceğini, turu sistematik olarak yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyledi.

Bir demir yolu klasiği olan GAP turuna eskiden yılda 5-6 bin kişinin katıldığını anımsatan Okur, "Turları tekrar o seviyeye getireceğiz" dedi.

İkinci turu bu yılın Eylül ayında düzenlemeyi düşündüklerini belirten Okur, "Bizim turumuz en iyi GAP turu. Bu konuda çok iddialıyız" diye konuştu.

Değişik illerden 80 yolcuyla gerçekleşecek GAP turunun Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Hatay'ı kapsadığını vurgulayan Okur, turda, Atatürk Barajı'ndan Nemrut Dağı'na, Hasankeyf'ten Midyat'a, Balıklı Göl'den, Hatay Titus Tünelleri'ne kadar müzeleri, camileri, kiliseleri, türbeleri, manastırları ve medreseleri içinde barındıran kültür mozaiğinin görüleceğini kaydetti.

Özel tren seyahati sırasında yolculara canlı müzik eşliğinde tarihi bölgelerden trenle geçerken tur rehberlerinin bölge hakkında bilgi vereceğini belirten Okur, ücreti kişi başı 1690 lira olan turun, 6 Haziranda yine Haydarpaşa Garı'nda sona ereceğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir