TRT Eurovision finalini yayınlamayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finallerini yayınlamama kararı aldı. 
TRT Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, TRT'nin, Avrupa Yayın Birliği’nin (EBU) düzenlediği Eurovision Şarkı Yarışması'nın puanlama sistemine itiraz ettiği hatırlatılarak, yapılan bu itirazın kabul görmediğini anlayınca da bu yıl yapılacak yarışmanın finallerine katılmayacağını açıkladığı kaydedildi. 

Bu nedenle kurum ilkelerinden taviz vermemek adına, 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finallerini yayınlamama kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, gelecek yıl için ise durum değerlendirmesinin ayrıca yapılacağı kaydedildi.

Eylem şüphesi

Öte yandan, yarışmada Finlandiya adına yarışacak olan Krista Siegfrids'ın ülkesinde eşcinsel evliliğin yasak olmasını protesto etmek için hazırlık konserinde bir kadın dansçısıyla öpüşmesinin ardından gözler TRT'ye çevrilmişti. Siegfrids'in protestosunu sürdürmesi halinde TRT'nin yayın akışını kesip kesmeyeceği, tartışma konusu olmuştu. TRT Eurovision rejisi görüntüyü verirse yayınlayacaklarını açıklamıştı.