TRT Haber, yayın hayatına başladı

TRT Genel Müdürü Şahin kültür sanattan spora, tarihten eğitime, müziğe dair programlarla adeta tiryakilik yaratacak bir kanal hazırladıklarını ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TRT'nin yeni kanalı TRT HABER Ankara Rixos Otel'de düzenlenen törenle yayın hayatına başladı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile çok sayıda davetli katıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, TRT'nin son 2 yılda yayıncılık ve habercilik adına hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini belirtti.

TRT kanununun değiştirildiğini, teknolojinin yenilendiğini, böylece hem Türkiye, hem dünyada yayıncılık adına önemli boşlukları dolduracak adımlar atıldığını belirten Arınç, son 2 yılda yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Bakanlık görevine geldiği ilk günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin sesini tüm dünyaya Türkçe duyurmak adına yayına başlayan TRT Türk kanalının açılışını yaptıklarını anımsatan Arınç, bu kanalın başarılı yayıncılığıyla kısa sürede kendisini, Türkiye ve yurt dışında en çok izlenen haber kanallarından birisi konumuna getirdiğini söyledi. Arınç, "Artık dünyada olup biteni uluslararası ajanslar ve haber kanallarından değil, bizzat dünyanın pek çok önemli bölgesinde bulunan ve orada yaşayan kendi muhabirlerimizin derlediği haberlerden izlemeye başladık" diye konuştu.

Türkiye'nin en köklü müzik okulu, konservatuvarı niteliğindeki Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun bu potansiyelini dikkate alarak, 24 saat kesintisiz müzik yayını yapan TRT Müzik kanalını kurduğunu da hatırlatan Arınç, bu kanalın düzeyli, nitelikli müzik yayıncılığıyla hem türkülerin, hem şarkıların yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Arınç, "Bunun ardından güzel İzmir'de turizm ve belgesel kanalı açtıklarını" belirterek, ülke turizmine, dolayısıyla ekonomisine ve ülke imajına büyük katkılar sağlayacağına inandığı bu kanalın aynı zamanda kaliteli belgesel ihtiyacına karşılık verecek nitelikte yayın yaptığını anlattı. Bülent Arınç, TRT'de her geçen gün yayınların daha da kaliteli hale geleceğine olan inancını dile getirdi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de kültür sanattan spora, tarihten eğitime, müziğe dair programlarla adeta tiryakilik yaratacak bir kanal hazırladıklarını ifade etti.

Kanal sayısının 12'ye çıktığını anımsatan Şahin, TRT Haber kanalının da bu kanallar arasında gözde olacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir