8 askerin şehit düştüğü tepe ele geçirildi

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 120 noktayı ele geçirdi. Harekatta 2295 terörist etkisiz hale getirildi. Bugünkü ilerleme sırasında, 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesini terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'tan temizlemek amacıyla 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütü mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı.

Böylece, Racu beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu. 

İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi. 

2295 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2295 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terör mevzileri savaş uçaklarıyla vuruldu

Harekat kapsamında Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları tarafından vuruldu.

Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

Canikli: Afrin'de bugüne kadar 41 şehidimiz varCanikli: Afrin'de bugüne kadar 41 şehidimiz var

Yıldırım: Harekat, Afrin ile sınırlı değilYıldırım: Harekat, Afrin ile sınırlı değil

Afrin'de 8 şehit, 13 asker yaralıAfrin'de 8 şehit, 13 asker yaralı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir