TSK: Soruşturma yapılmadı

TSK,internet andıcı davasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığınca işletilen internet sitelerine bir soruşturma yapılmadığını ve bilgisayarların imajlarının alınmadığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Genelkurmay Askeri Savcığından mahkemeye gönderilen yazıda, internet siteleriyle ilgili soruşturma yapılmadığı belirtildi.
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gelen yazıda, "Askeri Savcılığımızca, Genelkurmay Başkanlığınca işletilen internet siteleriyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yapılmamıştır. Dolayısıyla böyle bir soruşturma kapsamında bilgisayarların imajlarının alınması söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.
Ancak, Dursun Çiçek hakkında yürütülen soruşturma kapsamında muhtelif bilgisayarların imajlarının alındığı ifade edilen yazıda, soruşturma sonucunda da Çiçek hakkında Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde kamu davası açıldığı kaydedildi.
İddianamenin kabulüne karar verilmesiyle birlikte kovuşturma safhasının başladığı, bu safhada Askeri Savcılığın dava dosyası üzerinde herhangi bir yetki ve sorumluluğunun olmadığı belirtilen yazıda, dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinde olduğu anlatıldı.
İhbarcı subaylarla ilgili soruşturma yok
Mahkemenin "İstihbarat Başkanlığı tarafından kamuoyunda 'Islak İmza ve Andıç Davası' olarak bilinen davalara konu ihbar mektuplarıyla ilgili yapılan soruşturma muktezaya bağlanmamışsa ilgili evrakların gönderilmesi" yönündeki talebine de Genelkurmay Başkanlığından cevap verildi.
Buna göre, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı kayıtlarında yapılan inceleme neticesinde, belirtilen konu hakkında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığınca yapılan herhangi bir soruşturma bulunmadığı kaydedildi.
Bu arada, dava dosyasında bulunan ihbar mektuplarını gönderenler, kendilerinin TSK'da çalıştıklarını belirtmişlerdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir