TSK'da isim krizi çözüldü

Erdoğan, TSK'ya atanacak isimlerde uzlaşmaya varıldığını belirterek, kararnamenin akşam Gül'ün onayına sunulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TSK'da yaşanan atama krizine ilişkin isimlerde uzlaşmaya varıldığını söyledi.

Afyonkarahisar'daki mitinginden sonra valiliğe gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanının atanmasıyla ilgili olarak; "Öyle zannediyorum ki, akşam Cumhurbaşkanımıza teklifimizi yapacağız. Şu anda hazırlıklar tamamlanmak üzere.  Mutabakatımızı büyük ölçüde bitirmiş gibiyiz" dedi.

Afyonkarahisar'da bazı açılışlara katıldıktan sonra İzmir'de düzenlenecek olan mitinge gidecek Erdoğan imzayı İzmir'de atacağını söyledi. Erdoğan, bu akşam kararnamenin Gül'e sunulacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, halk oylaması için düzenlenen mitingler çerçevesinde Afyonkarahisar'da vatandaşa hitap etti. Halk oylamasına 35 gün kaldığını ve 13'üncü mitingi bu kentte yaptığını belirten Erdoğan, Afyonkarahisar'ın ilçelerini tek tek sayarak tüm vatandaşlara sevgi ve selamlarını iletti.

Erdoğan, son günlerdeki terör saldırılarının, tahriklerin, provokasyonların asla ve asla tesadüf ve rastlantı olmadığına dikkati çekti.

"Bir süredir, illerimizde, ilçelerimizde kirli provokasyonlar devreye sokulmak isteniyor" diyen Erdoğan, şöyle dedi:

"Kirli bazı eller, bazı vatan hainleri kalabalığın içine giriyor, kalabalığı galeyana getiriyor, polis karakollarına, polis otolarına, dükkanlara, evlere yönlendiriyor.

Şunu burada, Afyonkarahisar'da altını çizerek ifade ediyorum... Kim ki bu tahriklere aldanırsa, bilsin ki şu şehitliklerde yatan şehitlerin kemiklerini sızlatır. Kim ki öfkeye kapılır, hiddete kapılıp, şiddetle eline taş alıp, komşusuna, komşu sokağa, komşu mahalleye fırlatırsa, bilsin ki şehitlerimizin ruhu bundan azap duyar.

Kim ki öfkeye kapılır, hiddete kapılır, şiddete başvurursa, bilsin ki, terör örgütünü sevindirir, terör örgütünün amacına, hedefine hizmet eder."

"Ruh üçüzleri"

CHP'nin, AK Parti'ye karşı bir kampanya olarak bunu yürüttüğünü kaydeden Erdoğan, Anayasa değişikliğini partisinin projesi olarak hazırlamadıklarını belirtti. CHP, MHP ve diğer siyasi partileri ziyaret ettiklerini, ancak parlamentodaki siyasi partilerin değişikliğe sıcak bakmadıklarını anlatan Erdoğan, "Kimisi 'Kahve içmeye gelirler' diye dalga geçti. MHP öyle dedi. CHP ise daha açıp okumadan 'Hayır' dedi. BDP'nin durumu zaten malum" diye konuştu.

BDP'nin de CHP ve MHP ile birlikte hareket ettiğini kaydeden Erdoğan, "Bu partilerin şimdi ruh üçüzü olduğunu" söyledi. BDP'lilerin, "Parti kapatmalarından çok mağdur olduk", "5 kez kapatıldık, 6 kez açıldık" dediklerini anlatan Erdoğan, "Ama, parlamentoda parti kapatmayı zorlaştıran Anayasa değişikliği maddesi gelince, bir de baktık ki onlar da yok Mecliste. Zaten, Mecliste oy kullanmak isteyen arkadaşları belki olur ya, oy kabinine girer de, 'Hayır' demez, 'Evet' derler, vicdanının sesini dinler diye ne yaptılar? Yasak getirdiler. Dediler ki, 'Oy kullanmayacaksınız'. Bırakın kullansınlar, 'Hayır'. İşte bunların demokrasi anlayışı bu. Bunlar böyle" diye konuştu.

"Anayasa kitapçığıyla yemek kitapçığını birbirine karıştırdılar"

Başbakan, CHP'nin, Anayasa değişikliği konusundaki tavrına ilişkin şunları söyledi:

"Şimdi ben zaten merak ediyorum, CHP'nin eski genel başkanı, zaten Meclis'e bir kere uğradı. Çok meşguldü. Çok meşgul olduğu için ancak bir kere uğrayabildi. Yeni genel başkanı, o da geldi ama, oy kabinine girip, 'Hayır' diyemedi. Şimdi dolaşıyor. Fakat, Anayasa'yı anlatmıyor. Anayasa değişikliğini anlatmıyor. Bakıyorsunuz, Malatya'ya gidiyor, 'Bu Anayasa'da kayısıyla ilgili bir şey var mı?'. Giresun'a gidiyor, 'Bu Anayasa'da fındıkla ilgili bir şey var mı?'. Rize'ye gidiyor, benim memleketime, 'Çayla ilgili bir şey var mı?' diyor. Afyonkarahisarlı kardeşlerim, olur ya, yarın buraya gelir, 'Sucukla ilgili bir şey var mı?' diye sorabilir, 'Kaymakla ilgili bir şey var mı?' diye sorabilir. Çünkü bunlar Anayasa kitapçığıyla yemek kitapçığını birbirine karıştırdılar. Çünkü bunlar, hiçbir zaman memleket hayrına olan bir konuda bir araya gelmediler. Ama bu konuda bir araya geldiler. CHP, MHP, BDP, YARSAV, malum medya, hepsi ittifak ettiler. Memleket hayrına bunların hiçbir hizmeti yok."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir