TÜGİAD, Bursa'yı mercek altına alacak

TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Baran Çelik, üyelerinin Bursa’da 25 binden fazla kişiye istihdam sağladığını belirterek, “Sektörel paylaşım toplantılarıyla Bursa ve Türkiye ekonomisinin nabzını tutacağız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




Esra ÖZARFAT

BURSA - Başkanlık görevini Ali Tatveren’den devralan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Başkanı Baran Çelik, Türkiye’nin sanayi stratejisine Bursa’nın önderlik edeceğini belirterek, yeni dönemde Bursa’daki tüm sektörleri mercek altına alacaklarını söyledi. TÜGİAD Bursa Şubesi üyelerinin Bursa’da 25 binden fazla kişiye istihdam sağladığını ifade eden Çelik, 150 üyenin 57’sinin Bursa’nın 250 büyük firmasını temsil ettiğini kaydetti. Yeni dönemde üyeler arasındaki ticari ve sosyal ilişkileri artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceklerini açıklayan Çelik, sektörel paylaşım toplantılarıyla da Bursa ve Türkiye ekonomisinin nabzını tutacaklarını söyledi. Baran Çelik, “Ulusal çaplı üye profilini çizebileceğimiz bir strateji yaratmamız lazım. Üyelerimizin kendilerine model aldıkları işadamlarını Bursa’da ağırlayacağız. Ayrıca sektörel değerlendirmeler yapabileceğimiz toplantılar gerçekleştireceğiz. Bursa otomotiv, tekstil, gıda, inşaat sektörlerinde önde geliyor.

Her sektörün kendine has sorunları var. Tüm bunları dönem dönem masaya yatıracağız” dedi. Bursa’nın son yıllarda ayakları yere sağlam basan, insan kaynağı kalifiye olmuş, teknolojisi dünya normlarına ulaşmış bir sanayi haline geldiğini vurgulayan Çelik, “Avrupa’da Almanya’nın konumu ne ise Bursa da Türkiye içinde aynı öneme ve ağırlığa sahip. Sanayi stratejisi içerisindeki sanayinin yönü yüksek katma değerli ürünlere doğru kaymış durumda. Buna da Bursa sanayisi öncülük yapacak. Katma değerli üretim yapan sektörler önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek” diye konuştu. 10 yılda Bursa’da önemli gelişmeler yaşanacağının altını çizen Çelik, ilde sürdürülen turizm yatırımlarını da değerlendirdi. Çelik, Bursa’da en son 1988 yılında 5 yıldızlı bir otel inşa edildiğini hatırlatarak, ilde bu anlamda ciddi bir eksik bulunduğunu, halihazırda sürdürülen yatırımların da bu eksiği kapatma yönünde olduğunu vurguladı.

Yapımına başlanan İzmir-İstanbul Otoyol Projesi’nin Bursa’ya önemli katkıları olacağını da savunan Çelik, “Otoyol, Bursa’nın Avrupa ve dünyaya açılımını kolaylaştıracak. Bursa’nın havayoluyla yurtdışına açılması önümüzdeki 5 yıllıksüreçte mümkün olacakmış gibi gözükmüyor.
Ulaşım yine İstanbul üzerinden gerçekleşecek ve İstanbul’a bizim ulaşımımız ne kadar kolay olursa, bu Bursa’nın sanayisine ve turizmine o kadar fayda sağlar. Ulaşım olanakları artan bir bölge her zaman cazip olur” şeklinde konuştu.Özel havayolu şirketlerinin Bursa’yı göz ardı ettiğini, Yenişehir Havaalanı’nın bir an önce canlandırılması gerektiğini aktaran Çelik, kısa adıyla BALO olan Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar projesinin hayata geçirilmesinin Bursa sanayisinin limanlar aracılığıyla dünyayla entegrasyonunu sağlayacağını söyledi. Türkiye ekonomisindeki duraklamanın geçici olduğunu belirten Çelik, “Artan güvenle birlikte yılın 2. çeyreğinden itibaren ekonominin yılsonunda yüzde 5 civarında büyüyeceğini düşünüyoruz. Ekonomik büyümenin önemli etkeni olan ihracatın ise 150 milyar dolara ulaşılacağı kanaatindeyim” dedi. Baran Çelik’in başkanlığındaki TÜGİAD Bursa Şubesi’nde yönetim kurulu Gökhan Onur, Haluk Sami Topbaş, Cüneyt Cantürk, Özge Taşdelen Kutlualp, Gökhan Öztel ve Selçuk Yalçınbayı’dan oluşuyor.